-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 30

Panevėžio ligoninė teisis su savo medikais dėl priedų už darbą su įtariamais COVID-19 pacientais

Siaučiant koronaviruso infekcijai Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovybė nusprendė per teismą išsiaiškinti su ligoninės medikais. Šie reikalauja priedų už darbą su pacientais, kurie dar nebuvo gavę koronaviruso tyrimo atsakymų. Ligoninės atstovas spaudai nei patvirtino, nei paneigė, kad gydymo įstaiga bylinėjimuisi pasisamdė teisininkus iš šalies, nors turi savų.
Arvydas Skorupskas
Arvydas Skorupskas / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Lapkričio mėnesį portalas LRT.lt pranešė, kad 135 Respublikinės Panevėžio ligoninės Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus medikai Darbo ginčų komisijoje pasiekė pergalę prieš gydymo įstaigos administraciją.

Medikai dirba su pacientais, kurie dar negavę koronaviruso testų atsakymų. Vėliau paaiškėjo, kad dalis pacientų buvo užsikrėtę koronavirusu.

Balandžio mėnesį valdžia nustatė tvarką, pagal kurią šalyje galiojant karantinui medikai, dirbantys su ypač pavojingomis užkrečiamosiomis ligomis sergančiais pacientais, gali gauti 60–100 proc. algos siekiančius priedus.

Panevėžio ligoninės administracija tokius priedus nustatė tik tiems medikams, kurie dirba jau su patvirtintais koronaviruso atvejais.

Darbo ginčų komisija nusprendė, kad su testų atsakymų negavusiais pacientais dirbančių medikų reikalavimas pagrįstas ir ligoninės administracijai nurodė išmokėti ne tik priedus, bet ir delspinigius.

Šią savaitę Respublikinė Panevėžio ligoninė Darbo ginčų komisijos sprendimą apskundė teismui.

Ligoninė „teigiamai vertina šią aktyvią ligoninės darbuotojų poziciją“

Paprašytas tai pakomentuoti ligoninės atstovas spaudai Vytautas Riaubiškis 15min atsiuntė aptakų atsakymą, iš kurio aišku tik tiek, kad kalbėti šiuo klausimu administracija nelinkusi.

„Respublikinės Panevėžio ligoninės administracija gerbia savo darbuotojus ir yra nuoširdžiai dėkinga už profesionalų jų darbą. Didžiuojamės jais, nes jie – vieni geriausių šalyje“, – teigiama jo raštu atsiųstame atsakyme.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Vytautas Riaubiškis
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Vytautas Riaubiškis

Anot jo, administracija, gerbdama įstatymus ir piliečių teisę turėti savo nuomonę ir reikšti ją, aktyviai dalyvauti visuomeninio gyvenimo ir su darbo santykiais susijusių klausimų aptarime, teigiamai vertina šią aktyvią ligoninės darbuotojų poziciją.

„Darbo santykius ir kitas gyvenimo sritis liečiančių klausimų visumoje pasitaiko ne tik sutarimo, tačiau ir nuomonių skirtumo atvejų. Šie atvejai – ne kurios nors šalies priešpriešos ar išankstinio neigiamo nusistatymo apraiška, o laisva šalių diskusija, pagrįsta šalyje galiojančiais įstatymais ir teisiniais aktais. Kartais dėl nuomonių skirtumo šalims nepavyksta rasti bendro sutarimo, tuomet yra kreipiamasi į trečiąją šalį, kurį, įstatymų nustatyta tvarka, sprendžia šiuos nesutarimus“, – rašo ligoninės atstovas.

Jis pabrėžė, kad gyvename teisinėje valstybėje, todėl, kol vyksta teisiniai ginčai ir kompetentingos institucijos nėra paskelbusios neskundžiamo sprendimo, Respublikinė Panevėžio ligoninė, gerbdama įstatymus, laikydamasi etikos bei nenorėdama savo priešlaikiniais komentarais paveikti visuomenės ar antrosios šiame teisiniame ginče dalyvaujančios pusės, šios situacijos kol kas nekomentuos.

„Po to, kai bus paskelbtas neskundžiamas kompetentingų institucijų sprendimas, Respublikinės Panevėžio ligoninės administracija yra pasirengusi atsakyti į visus jus ir visuomenę dominančius klausimus“, – rašo ligoninės atstovas.

Į klausimą apie samdytus teisininkus – tyla

Socialiniame tinkle dalijamasi informacija, esą Respublikinė Panevėžio ligoninė bylinėjimuisi su savais darbuotojais pasisamdė advokatus. Centriniame viešųjų pirkimų portale tokios sutarties 15min rasti nepavyko.

Į klausimą, ar tiesa, kad ligoninė tam pasisamdė teisininkus iš šalies, V.Riaubiškis net ir perklaustas neatsakė.

Panevėžio ligoninė turi ir savų teisininkų – Teisės ir personalo skyriuje dirba du teisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius