Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 28

Panevėžio ligoninėje koronavaviruso protrūkis: užsikrėtė ir pacientai, ir medikai

Respublikinės Panevėžio ligoninės Neurochirurgijos skyriuje 5 pacientams ir 1 darbuotojui nustatytas koronavirusinės infekcijos susirgimas. Jų susirgimo būklė yra lengva. Apie tai šiandien pranešė ligoninės atstovai.
Respublikinė Panevėžio ligoninė
Respublikinė Panevėžio ligoninė / R.Ančerevičiaus nuotr.

„Šiuo metu pacientai ir darbuotojas yra izoliuoti, šio skyriaus pacientams ir darbuotojams atliktas privalomas testavimas, visos skyriaus patalpos nedelsiant dezinfekuotos, laikantis visų tokiems atvejams privalomų dezinfekcijos protokolo reikalavimų. Iki lapkričio 6 dienos yra stabdomas planinis darbas Neurochirurgijos skyriuje.

Neurochirurginė pagalba ligoninėje ir toliau bus teikiama, tačiau hospitalizuojami bus tik tie pacientai, kurių sveikatos būklė reikalaus neatidėliotinos medikų pagalbos“, – naujienų portalui JP sakė Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovas Arvydas Skorupskas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Arvydas Skorupskas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Arvydas Skorupskas

Taip pat COVID–19 yra nustatytas trims Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus darbuotojams bei 1 Vaiko raidos centro darbuotojui. Dėl to dienai yra sustabdytas Vaiko raidos centro darbas.

Šiuo metu Respublikinėje Panevėžio ligoninėje gydomi 24 COVID–19 sergantys pacientai: 21 pacientas gydomas Infekcinių ligų klinikoje, 2 pacientai – Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje ir 1 pacientas – Psichiatrijos skyriuje.

Dar 5 pacientams yra atlikti testai ir laukiama atsakymų.

R.Ančerevičiaus nuotr. /Respublikinė Panevėžio ligoninė
R.Ančerevičiaus nuotr. /Respublikinė Panevėžio ligoninė

„Visi kiti skyriai dirba, paslaugų teikimas nestabdomas, tačiau ir toliau griežtai ribojamas pacientų lankymas – lankyti galima tik labai sunkios būklės pacientus, vaikus iki 14 metų amžiaus ir gimdyves, prieš tai lankymo laiką ir trukmę suderinus su skyriaus, kuriame gydomas pacientas, vedėju. Vienu metu pacientą lankyti gali tik 1 asmuo ir ne ilgiau kaip 15 min. Palatoje vienu metu gali būti tik 1 lankytojas“, – sakė A.Skorupskas.

Susirgę medikai serga lengva forma

Panevėžio ligoninės vadovas A.Skorupskas aiškino, kad susirgę medikai serga lengva forma ir sveiksta namuose.

„Medikai užsikrėtė labai paprastai – galima sakyti, kad nuo lankytojo. Besimptomis lankytojas aplankė pacientą ir jį užkrėtė, o nuo paciento užsikrėtė medikai. Grandinė labai paprasta. Gerai, kad turime ligoninėje Infekcijų kontrolės skyrių ir galime atlikti testavimą – išsiaiškinti ligos židinį. Apkrėstas pacientas šiuo metu gydomas Infekcinėje klinikoje, o to skyriaus sveiki ligoniai izoliuoti ir yra stebimi“, – pristatė situaciją ligoninės direktorius.

Greitai galime atsirasti raudonojoje zonoje

Išgirdęs klausimą apie situaciją tiek Panevėžio mieste, tiek ligoninėje, įstaigos vadovas ramiai paaiškino, kad viskas yra susiję.

„Ligoninės atskirti nuo miesto negalime. Šiandien esame vienoje susirgimo zonoje, bet labai greitai, jeigu nesilaikysime taisyklių, atsirasime raudonoje zonoje. Nuo medikų labai nedaug kas priklauso. Sėkmės laidas – žmonės. Svarbios – apsauginės kaukės, atstumai ir kuo mažiau lankytis renginiuose. Jeigu laimėjome vieną kėlinį – pirmąją užkrato bangą, nereiškia, kad laimėjome visas rungtynes“, – išraiškingai kalbėjo A.Skorupskas.

Medikai užsikrėtė labai paprastai – galima sakyti, kad nuo lankytojo.

Pasak Panevėžio ligoninės direktoriaus, ligoninėje iš 40 lovų, skirtų infekciniams ligoniams, užimtos – 24.

„Tačiau labai greitai galime pasiekti kitą skaičių. Jeigu atsiras dar keturi ligoniai, lovos bus užimtos 70 proc. Tada teks pereiti į planą B ir ruošti COVID-19 naują skyrių, ruošti personalą. O tai nėra lengva – tam reikia laiko. Beje, šiandien dienai turime visų apsaugos priemonių. Jų užtenka, bet būtina saugotis kiekvieną dieną. Jeigu saugosimės patys, apsaugosime ir kitus“, – sakė A.Skorupskas ir siūlė keičiantis situacijai, nuolat sekti Panevėžio ligoninės teikiamą informaciją – tai aktualios, objektyvios ir informatyvios žinios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius