-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 20 /11:05

Panevėžio mero ir administracijos direktoriaus kabinetus iškratė STT agentai: pradėtas naujas tyrimas

Panevėžio miesto savivaldybėje – vėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų vizitas. Naujienų portalo JP žiniomis, pirmadienį nuo ryto vykdomos kratos Panevėžio miesto mero Ryčio Mykolo Račkausko ir Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Tomo Juknos kabinetuose.
Teismas dėl Panevėžio mero prekybos poveikiu
Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Šią informaciją naujienų portalui JP patvirtino STT Panevėžio valdybos korupcijos prevencijos viršininkė Rita Škutienė. „Panevėžio miesto savivaldybėje atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai“, – teigė R.Škutienė.

Daugiau STT atstovė kol kas nieko nekomentuoja.

STT informavo, kad 14.30 val. bus rengiama spaudos konferencija Panevėžyje, kurioje bus pranešta apie STT Panevėžio valdybos ir Panevėžio apygardos prokuratūros pradėtą ikiteisminį tyrimą, susijusį su įtariama korupcija Panevėžio miesto savivaldybėje.

Konferencijoje dalyvaus Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Nida Grunskienė ir STT Panevėžio valdybos viršininkas Žydrūnas Krampalcas.

15min žiniomis, tai naujas tyrimas, nesusijęs su anksčiau mero atžvilgiu pradėtais tyrimais. Savivaldybės atstovė spaudai Asta Sarapienė BNS patvirtino, kad į patalpas atvyko 11 STT pareigūnų.

Šiuo metu Šiaulių apygardos teismas nagrinėja Panevėžio mero R.M.Račkausko baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavimo.

Panevėžio meras kaltinamas per patarėją davęs neteisėtus nurodymus savivaldybės tarnautojams, taip siekiant, kad organizuojamų viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų konkursų, organizuojamų savivaldybės, laimėtoja taptų su bendrovės „Lukrecijos reklama“ direktoriumi Mariumi Vaupšu susijusi įmonė. Tačiau bylos nagrinėjimą gali sutrikdyti tai, kad M.Vaupšas šių metų pradžioje mirė. Paprastai tokiais atvejais baudžiamasis procesas mirusio asmens atžvilgiu nutraukiamas, BNS sakė Panevėžio prokuratūros atstovė spaudai Rasa Stundžienė.

Taip pat įtariama, kad su juo iš anksto suderintos paslaugų kainos, perkamų paslaugų apimtys, kitos detalės. Buvo susitarta ir dėl tolesnio bendradarbiavimo, kad konsultacines paslaugas Panevėžio miesto savivaldybė ir ateityje pirks iš M.Vaupšo atstovaujamos bendrovės.

Bylos duomenimis, naudingų konsultacijų R.M.Račkauskui galėjo būti suteikta ir asmeniškai, kaip politikui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius