Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 30

Panevėžio miesto savivaldybės pagrindines duris „puošia“ plastikas

Prieš pusantros savaitės Panevėžio miesto savivaldybės durys tapo neblaivios moters jėgos demonstravimo objektu. Tąkart naktį, policijai gera žinoma 29 metų panevėžietė, durų stiklus išdaužė pagaliu. Nors praėjo jau ir nemažai laiko, tačiau Pagrindinių Panevėžio miesto rūmų durų stiklas vis dar nepakeistas, jo vietoje – originaliai pritvirtintas plastikas.
Panevėžio miesto savivaldybės pagrindines duris „puošia“ plastikas
Panevėžio miesto savivaldybės pagrindines duris „puošia“ plastikas / jp.lt/Rimvydo ANČEREVIČIAUS nuotr.

Panevėžio miesto savivaldybės darbuotojai neslepia, kad tokie išpuoliai pasitaiko. Tuo galėjo įsitikinti ir naujienų portalo JP korespondentė. Pirmadienį anksti ryte, vyras, važiuodamas dviračiu stabtelėjo ties miesto savivaldybės Socialinių reikalų skyriaus durimis ir jas apspjovė.

Vyrą bandė sugėdinti pro šalį ėjusieji, tačiau tai nepadėjo. Apie 30 metų panevėžietis, taip išreiškęs savo pagarbą Panevėžio valdžiai, tiesiog numojo ranka.

Vaizdo kamerų nėra

Panevėžio miesto savivaldybės apsaugos darbuotojas Mykolas Rajeckas neslėpė, kad kol Laisvės aikštėje vyksta remonto darbai, vaizdo kameros prie Savivaldybės neveikia.

„Negalime stebėti aplinkos. Todėl nematėme nei moters, kuri pagaliais išdaužė Savivaldybės durų stiklus, nei, kas pirmadienį apspjovė Socialinių reikalų skyriaus duris. Kai bus baigta tvarkyti Laisvės aikštė, tuomet bus įrengtos vaizdo kameros. Galėsime stebėti aplinką“, – paaiškino apsaugos darbuotojas.

Laiko neturi

Tuo tarpu Panevėžio miesto savivaldybės Socialinių išmokų poskyrio vedėja Zita Ragėnienė sakė, kad neturinti laiko vaikščioti prie lauko durų ir jas stebėti.

„Interesantų pakanka, todėl negaliu atsakyti, kas apspjovė Socialinių reikalų skyriaus duris. Tokių žmonių, su keistais išpuoliais, pakanka. Vieni veržiasi į Savivaldybės vieno langelio tarnybą, kiti – į „Sodrą“. Visokių pasitaiko, bet pasibaigus karantinui, Socialinių reikalų skyrius jau dirba normaliu režimu. Tik stengiamės daugelį socialinių klausimų išspręsti nuotoliniu būdu – telefono skambučiu, elektroniniu laišku, per SPIS sistemą“, – aiškino Z.Ragėnienė.

Įstatys naujus stiklus

Kone dvi savaites pagrindines Panevėžio miesto savivaldybės duris „puošia“ plastikas. Ūkio ir eksploatavimo poskyrio vedėjas Valdimaras Dapšauskas tikino, kad durims stiklas gaminamas.

„Grūdinti stiklai – užsakyti ir šią savaitę juos įstatys. Kol kas durys laikinai užklijuotos plastiku. Išdaužtas stiklas Savivaldybei kainavo apie 320 eurų“, – aiškino V.Dapšauskas.

Moteris pasižymėjusi

Išpuolį prieš Panevėžio miesto savivaldybės duris surengusi moteris – policijai žinoma. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis teigė, kad 29 metų moteris, išdaužusi pagaliu Savivaldybės durų stiklą, nusikalsta ne pirmą kartą.

„Ji ne tik prieš pusantros savaitės išdaužė durų stiklą, bet šiais metais pasižymėjo kelis kartus. Panevėžietė buvo sulaikyta neblaivi dar gegužės 19 dieną. Ji metė plytą į Greitosios medicinos pagalbos automobilį, o metų pradžioje, sausio 4 dieną, užlipusi šokinėjo ant policijos automobilio. Vyksta tyrimas ir jai galimai bus pritaikytos baudos už smulkius pažeidimus“, – aiškino policijos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius