Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 05

Panevėžio politikai nuotoliniams posėdžiams aprangos kodo neturi

Panevėžio miesto savivaldybės Taryba jau įprato dirbti nuotoliniu būdu. Išmoko pasiruošti posėdžiams, nes visi paruošiamieji darbai – komitetų posėdžiai – vyksta taipogi nuotoliniu būdu.
Panevėžio miesto savivaldybės Taryba dirba nuotoliniu būdu
Panevėžio miesto savivaldybės Taryba dirba nuotoliniu būdu / „Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Tarybos posėdžius panevėžiečiai gali stebėti internetu, todėl Panevėžio politikai turi neužmiršti, kad jie stebimi ir vertinami.

Naujienų portalas „JP“ nusprendė pakalbinti kelis Panevėžio politikus ir domėjosi, ar sudėtinga pasiruošti nuotoliniam Tarybos posėdžiui, ar apranga turi įtakos.

Gerbia rinkėjus

Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas sako, kad nuotolinių posėdžių reglamentas mažai kuo skiriasi nuo anksčiau vykusių Tarybos posėdžių.

„Jūsų Panevėžys“ nuotr. / Stop kadras/Rytis Račkauskas
„Jūsų Panevėžys“ nuotr. / Stop kadras/Rytis Račkauskas

„Pasiruošti jiems reikia, kaip ir nenuotoliniams. Dabartinė situacija diktuoja sąlygas, kaip turime dirbti. Posėdžiaujant nuotoliniu būdu aprangos kodo nėra, bet stengiuosi rengtis tinkamai – juk stebi rinkėjai. Todėl ir apranga turi būti korektiška ir tinkama. Nesvarbu, kad ekrane matosi tik dalis žmogaus“, – aiškino R.Račkauskas ir teigė, kad gerbia rinkėją ir rengiasi lyg dalyvautų įprastame posėdyje – Tarybos salėje.

Sutaupo laiko

Pasak mero, nuotoliniai posėdžiai pandemijos laikotarpiu jau tapo įprastu dalyku.

„Nuotoliniai posėdžiai, seminarai – įprastas dalykas. Taip sutaupomas laikas. Racionalu dirbti neišvykstant. Jau vyko ne vienas toks nuotolinis susitikimas, bet retkarčiais pasigendu normalaus bendravimo. Tačiau, įvertinus dabartinę situaciją, nuotolinis bendravimas – tikra išeitis“, – neslėpė Panevėžio meras.

Vaikai patenkinti

Tarybos narė Viktorija Polzunovaitė patenkinta nuotoliniais Tarybos posėdžiais.

„Jūsų Panevėžys“ nuotr. / Facebook nuotr./Viktorija Polzunovaitė
„Jūsų Panevėžys“ nuotr. / Facebook nuotr./Viktorija Polzunovaitė

„Be to, šiuo metu neturiu nuolatinės darbo vietos. Kol dar esu Seimo nario Povilo Urbšio padėjėja, dažniau dirbu iš namų. Todėl nėra naujiena dirbti iš namų. O ir vaikai patenkinti, kad dirbu iš namų. Sako, mama, tu tik būk namuose“, – pasakojo jaunoji politikė, bet pripažino, kad trūksta žmogiško bendravimo.

Apsivilko sportine apranga

V.Polzunovaitė Tarybos posėdžiui ruošiasi įprastai.

„Visi dokumentai prieinami, o jei reikia, Savivaldybės administracijos skyrių konsultacijos – ją gauni. Tik nematai detalių – nematai žmogaus, su kuriuo bendrauji. Todėl pasigendi paprasto ir įprasto bendravimo“, – aiškino ji.

Pasiteiravus apie aprangos kodą, V.Polzunovaitė teigė, kad bandė aiškintis, kaip rengtis, jei dirbi iš namų.

„Paklausiau „Facebook“ draugų, ar tinka treningai. Bandžiau diskutuoti šia tema ir sužinoti nuomonę, ar tinkama tokia apranga. Dirbant nuotoliniu būdu, ekrane matai žmogų iki pusės. Gal jis tik diplomatiškai rodo viršutinę rūbų dalį? Kita vertus, dirbant nuotoliniu būdu, svarbiausia jaustis patogiai ir jaukiai. Juk aukštakulnių nesiausi, nes jų vis tiek niekas nematys“, – juokavo Panevėžio miesto Tarybos narė.

Galvoja apie aprangą

Ilgametis Panevėžio miesto tarybos narys ir buvęs meras Vitalijus Satkevičius aiškino, kad kreipia dėmesį į aprangą net ir per nuotolinius posėdžius.

„Jūsų Panevėžys“ nuotr. / Stop kadras/Vitalijus Satkevičius
„Jūsų Panevėžys“ nuotr. / Stop kadras/Vitalijus Satkevičius

„Stengiuosi išlaikyti lygį. Juk negaliu būti apsirengęs taip, kaip važiuoju grybauti arba darbuotis sode. Spalio mėnesio Tarybos posėdyje vilkėjau marškinius ir liemenę, ryšėjau kaklaraištį, o kitame galbūt būsiu su kostiumu. Gerbiu rinkėjus, kad nebūtų gėda už aprangą. Juolab interneto galimybės plačios“, – aiškino V.Satkevičius.

Konsultuojasi su specialistais

Anot V.Satkevičiaus, kad Tarybos posėdžiui pasiruošti galima, o jei kas neaišku, konsultuojasi su sprendimo projekto rengėjais.

„Nuotolinis darbas turi savo pliusų ir minusų. Nėra galimybės kontaktuoti su kolegomis, o ir balsuoti sudėtingiau, nes nematai, kaip balsavo kiti. Nuotolinio darbo sistema ne visai tobula. Beje, opozicija sugalvojo, kaip galima su bendraminčiais pasitarti, kad kiti negirdėtų“, – pasakojo apie nuotolinį darbą politikas.

„Jūsų Panevėžys“ nuotr. / Stop kadras/Mantas Navaruckis
„Jūsų Panevėžys“ nuotr. / Stop kadras/Mantas Navaruckis

Taupomas laikas

Panevėžio miesto Tarybos sekretorius Mantas Navaruckis sako, kad jau įprato prie nuotolinių Tarybos posėdžių.

„Jau nuo kovo mėnesio Tarybos posėdžiai – nuotoliniai. Tai jau įprasta procedūra. Pradžioje buvo sudėtinga, teko pratintis prie naujos sistemos, bet dabar – įprastas dalykas. Daugelis Tarybos narių patenkinti tokiais posėdžiais, nes taupomas laikas. Net siūloma, kai pasibaigs karantinas, ir toliau posėdžiauti nuotoliniu būdu. Taip būtų racionalu, nes gali dirbti iš namų, išvykoje. Svarbu, kad būtų pasiruošta Tarybos posėdžiui ir būtų priimami sprendimai“, – sakė M.Navaruckis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius