Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 05 16

Panevėžio rajono „valstiečiai“ į merus siūlo Smilgių seniūno kandidatūrą

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Panevėžio rajono skyrius valdybos posėdyje patvirtino kandidatą mero rinkimams. Panevėžio rajono „valstiečiai“ kandidatuoti pasiūlė Smilgių seniūnijos seniūną ir LVŽS Panevėžio rajono skyriaus pirmininką Edmundą Toliušį.
Edmundas Toliušis
Edmundas Toliušis / Rimvydo Ančerevičiaus/www.jp.lt nuotr.

Kandidatą mero rinkimuose jau turi ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Panevėžio rajono skyrius. Jie dar balandžio mėnesį patvirtino Panevėžio rajono vicemerą Antano Pociaus kandidatūrą.

Permainos prasidėjo

Panevėžio rajono „valstiečių“ gretose permainos prasidėjo dar balandžio mėnesio pradžioje, kai prie LVŽS Panevėžio rajono skyriaus vairo stojo Smilgių seniūnijos seniūnas E.Toliušis. Jis pakeitė ilgametę skyriaus pirmininkę Vitaliją Kuliešienę.

Permainos ir toliau tęsiasi, bet peraugo į aukštesnį lygį – 2023 metų mero rinkimuose kandidatuos Smilgių seniūnas E. Toliušis ir kone dvidešimt metų Panevėžio rajonui vadovaujantis „valstietis“ Povilas Žagunis apsisprendė ir kitais metais nebesiekti šeštosios mero kadencijos.

Ramybės periodas baigėsi

Dar balandžio mėnesį E.Toliušis naujienų portalui JP prisipažino, kad nenorėtų šiuo metu tapti nei LVŽS Panevėžio rajono skyriaus pirmininku, nei kandidatuoti mero rinkimuose – jam dabartiniu metu svarbiausias dalykas – ramybė. Akivaizdu, kad ramybės periodas E.Toliušiui baigėsi. Tą pripažįsta ir pats Smilgių seniūnijos seniūnas.

„Labai neįprasta, kol kas ir man pačiam. Valdybos posėdis vyko gegužės 10 dieną ir buvo patvirtinta mano kandidatūra. Rinko iš vieno kandidato, kitų siūlymų nebuvo. Dar bandžiau diplomatiškai atsisakyti, bet nepavyko“, – šypteli seniūnas ir sako, kad teks ruoštis rinkimams.

Dirba nuosekliai

Kandidatas į Panevėžio rajono merus sako, kad rinkimai tik kitąmet ir negali žinoti, kas gali atsitikti iki jų.

„Turime laiko iki lapkričio mėnesio, nes tuomet bus galutinai patvirtintos ir mero kandidatūros, ir kandidatų sąrašas į vietos savivaldos Tarybą. Veiksmas vyksta, bet rezultatas paaiškės rudenį, o tada lauksime 2023 metų kovo mėnesio. Dabar dirbame nuosekliai. Juolab kad reikia ir su žmonėmis kalbėtis ir tartis. Juk LVŽS Panevėžio skyrius apjungia per 150 narių“, – aiškino E.Toliušis.

Turi darbo patirtį

Ilgametis Panevėžio rajono meras „valstietis“ P.Žagunis naujienų portalui JP aiškino, kodėl pasirinkta būtent Smilgių seniūno E.Toliušio kandidatūra.

„E.Toliušis, kaip žmogus ir kaip politikas, turi visas reikalingas savybes tokiam atsakingam darbui ir gali kandidatuoti Panevėžio rajono mero rinkimuose. Jis turi aukštąjį teisinį išsilavinimą. Be to, turi darbo patirties socialinėje srityje – dirbo Panevėžio apygardos probacijos tarnybos vadovu. Puikiai susitvarko su seniūno pareigomis, sutaria su visais Panevėžio rajono seniūnijų seniūnais, socialiniais darbuotojais. Todėl ir reikia siūlyti kandidatuoti mero pareigoms, o tam pritarė ir partijos skyriaus valdyba“, – kalbėjo meras P.Žagunis ir sakė, kad, jeigu LVŽS Panevėžio skyrius norės jį matyti rajono Taryboje, kandidatuos savivaldos rinkimuose ir dalinsis su kitais patirtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius