-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 09

Panevėžio valdantieji penktadienį tikisi pasirašyti bendro darbo deklaraciją

Panevėžio valdančioji koalicija penktadienį tikisi pasirašyti bendro darbo deklaraciją, preliminariai apsispręsta ir dėl vicemerų bei administracijos vadovų.
Rankų paspaudimas
Rankų paspaudimas / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.

„Sutartis yra rengiama, tikimės pirmiausia pasirašyti deklaraciją, gal net rytoj tai pavyks, tikimės, jeigu „valstiečiai“ išsispręs savo organizacinius klausimus, prisidės prie mūsų, rytoj planuojame pasirašyti, – BNS ketvirtadienį sakė išrinktasis Panevėžio meras nepartinis Rytis Mykolas Račkauskas.

Derybos su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga užtruko, nes kilus nesutarimams skyriaus viduje, jis buvo panaikintas. Kaip BNS sakė sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, ketvirtadienį planuojamas susirinkimas, kuriame skyrius bus atkurtas ir, kaip planuojama, bus nuspręsta prisidėti prie valdančiosios koalicijos. Atkurtame skyriuje nebeliks dviejų į tarybą išrinktų ligšiolinių jo narių – buvusios pirmininkės Gemos Umbrasienės ir į savivaldybės tarybą išrinkto Manto Leliuko.

„Jų niekas koalicijoje nenori matyti – čia yra viena iš priežasčių. Tai yra ir priežastis, kodėl visa tai kilo. Kada mums kilo klausimas, kodėl tokia didelė frakcija, keturi tarybos nariai, nėra kviečiami į koaliciją, paaiškėjo, kad tai yra reputacijos reikalai. Pradėjome aiškintis, apie ką eina kalba, ir visa tai mus privertė nagrinėti klausimą dėl M.Leliuko ateities partijoje, o kadangi skyriaus buvusi pirmininkė neatsiribojo nuo jo, tokiu atveju ir jos klausimas buvo sprendžiamas“, – sakė R.Karbauskis.

Panevėžio laikraštyje „Sekundė“ skelbta, kad M.Leliukas įtariamas sąsajomis su vietos nusikaltėliais.

Be M.Leliuko ir G.Umbrasienės į tarybą Valstiečių ir žaliųjų sąraše taip pat yra išrinkti Juozas Bačelis bei Tomas Josas.

Valdančiąją koaliciją sudarysiantis visuomeninis komitetas „Povilas Urbšys už sąrašą KARTU“ rinkimuose pelnė aštuonis mandatus, įskaičiavus merą, socialdemokratai – keturis, Darbo partija – tris, visuomeninis rinkimų komitetas „Mums svarbu“ – du. Keturis mandatus gavo ir Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, tačiau po pertvarkų skyriuje, prie koalicijos prisijungs du partijoje likę išrinkti sąjungos nariai.

Pasak R.M.Račkausko, apsispręsta ir dėl administracijos vadovų bei vicemerų. Viena vicemere turėtų tapti socialdemokratė Danutė Stanevičienė.

Kitas vicemero postas patikėtas sąrašui „Mums svarbu“, į jį deleguojamas Panevėžio kolegijos Praktinio mokymo centro vadovas Kęstutis Lukoševičius.

Administracijos direktoriumi turėtų tapti Panevėžio mechatronikos centro direktorius Tomas Jukna. Į jo pavaduotojus socialdemokratai siūlo Ramūną Vyžintą. Kito pavaduotojo postas atiduotas Darbo partijai, ji kol kas savo kandidato nėra pristatę viešai.

Jeigu prie koalicijos nuspręs prisidėti Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, jiems, pasak R.M.Račkausko, taip pat bus siekiama rasti sritį, į kurią galėtų deleguoti savo atstovus – tai galėtų būti komitetai.

Iš viso Panevėžio tarybą sudaro 31 politikas, įskaitant merą. Pirmasis naujosios tarybos posėdis vyks balandžio 17 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius