-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 05 /13:53

Panevėžio valdžios perversmas: atstatydintas miesto meras Povilas Vadopolas, jo postas atiteko konservatoriui Vitalijui Satkevičiui

Panevėžyje pirmadienį buvo atstatydintas miesto meras, socialdemokratas Povilas Vadopolas.
Povilas Vadopolas
Povilas Vadopolas / BFL/Gintaro Lukoševičiaus nuotr.

Už jo atleidimą balsavo 20 miesto tarybos narių, prieš balsavusiųjų ar susilaikiusiųjų nebuvo, BNS sakė savivaldybės atstovai.

Nuo balsavimo šiuo klausimu nusišalino socialdemokratų, „darbiečių“ ir Liberalų sąjūdžio atstovai.

Interpeliaciją P.Vadopolui registravo Panevėžio konservatoriai. Anot interpeliacijos rengėjų, jie nepatenkinti „neigiamomis tendencijomis, kurios stabdo Panevėžio kaip metropolinio miesto ateities perspektyvas“.

P.Vadopolas buvo kaltinamas prastu Panevėžio miesto valdymu, jo valdančioji dauguma esą dirba chaotiškai, yra nevieninga ir nesutaria tarpusavyje. Anot kritikų, tai trukdo spręsti miestui svarbius klausimus.

Po savivaldos rinkimų vasarį valdančiąją koaliciją Panevėžyje sudarė keturios partijos: septyni socialdemokratai, trys Liberalų sąjūdžio atstovai, trys „darbiečiai“, keturi „tvarkiečiai“ bei nepriklausomo kandidatas Tadas Labutis. Ji turėjo 18 mandatų iš 31.

Daugiausia – devynis – per rinkimus gavę TS-LKD, tris vietas turintys valstiečiai liaudininkai ir nepriklausomas kandidatas Kęstutis Lukoševičius tuomet liko opozicijoje.

Jau anksčiau konservatoriai skelbė, kad sieks nuversti socialdemokratų merą ir perimti valdžią į savo rankas.

Lapkričio 27 d. Panevėžio miesto konservatoriai registravo interpeliaciją merui socialdemokratui P.Vadopolui ir teigė, kad ją palaiko dauguma savivaldybės tarybos narių – bent 16 iš 31.

„Garbės žodis turiu 20 tarybos narių“, – tą kart sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Panevėžio miesto savivaldybės taryboje lyderis Vitalijus Satkevičius.

Naujuoju meru tapo konservatorius Vitalijus Satkevičius

Panevėžio miesto meru pirmadienį išrinktas konservatorius Vitalijus Satkevičius, kuris šio posto neteko po vasarį vykusių savivaldos rinkimų.

Už jo kandidatūrą balsavo 18 tarybos narių iš 31, du biuleteniai rasti sugadinti. Konkurentų per mero rinkimus jis neturėjo, BNS sakė savivaldybės atstovai.

V.Satkevičius šiame poste pakeitė iš merų tą pačią dieną atleistą socialdemokratą P.Vadopolą, vadovavusį miestui nuo balandžio.

V.Satkevičius Panevėžio meru buvo nuo 2010-ųjų sausio iki 2011-ųjų balandžio, kai po savivaldos rinkimų miesto vadovu išrinktas P.Vadopolas.

Į tuomet 31 narį turinčioje taryboje suburtą keturių partijų koaliciją nepateko daugiausia balsų – devynis – iškovojusi Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai.

Papildyta 13:53. Pirmadienį vykusiame tarybos posėdyje 16 balsų dauguma iš pareigų buvo atleistas ir vienas vicemeras – liberalas Gintaras Šileikis.

Tuo metu antrasis vicemeras – „darbietis“ Petras Narkevičius – šį postą išsaugojo, mat 15 už jo atleidimą pasisakiusių miesto politikų balsų nepakako jam pašalinti iš šio posto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius