Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 26

Panevėžyje atidarytas naujas policijos komisariatas, tačiau pareigūnai jame darbuosis tik laikinai

Pirmadienį Panevėžyje oficialiai atidarytas naujasis Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariatas. Jame po vienu stogu darbuosis keturių, iki tol atskiruose pastatuose veikusių komisariatų pareigūnai.
Atidarymo ceremonijos akimirka
Atidarymo ceremonijos akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Naujasis komisariatas atidarytas 100-uoju numeriu pažymėtame Senamiesčio gatvės pastate. Anksčiau čia buvo įsikūrę įmonės „Lietuvos dujos“ specialistai. Į šį pastatą perkelti A.Smetonos, Molainių ir Beržų gatvėse buvusių komisariatų darbuotojai bei dalis pareigūnų iš komisariato Tulpių gatvėje.

Darbo sąlygos pagerėjo daugiau nei dviem šimtams darbuotojų.

Kaip atidarymo metu teigė Panevėžio apskrities VPK viršininkas Egidijus Lapinskas, darbo aplinka specialistams čia kur kas geresnė, mat kai kuriuose komisariatuose pareigūnams tekdavo dirbti apgailėtinomis sąlygomis.

„Atidarome ne naują, bet policijos veiklai pritaikytą komisariatą. Tie, kurie dirbo A.Smetonos, Molainių gatvių komisariatuose, puikiai supranta ir gali palyginti. Čia sukėlėme miesto ir rajono policijos komisariatą, operatyvaus valdymo skyriaus sulaikymo patalpas, patrulių kuopą. Darbo sąlygos pagerėjo daugiau nei dviem šimtams darbuotojų“, – kalbėjo Panevėžio apskrities VPK viršininkas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Atidarymo ceremonijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Atidarymo ceremonijos akimirka

Nors Senamiesčio gatvėje įkurto komisariato atidarymas surengtas tik šiandien, didžioji dalis specialistų čia kurį laiką jau dirba.

Pareigūnai taip pat privalo turėti normalias, orias darbo sąlygas.

Įvertinti naujojo komisariato į Panevėžį atvyko ir policijos generalis komisaras Linas Pernavas, kuris teigė, kad tokie pokyčiai, kuomet viso miesto policija dirba po vienu stogu, yra patogesni visuomenei.

„Pagrindinis mūsų darbdavys yra žmogus. Žmogus turi būti priimtas ir aptarnautas tinkamomis sąlygomis. Mieste iš viso buvo septyni pastatai. Šiai dienai lieka keturi, todėl žmonėms bus lengviau gauti reikiamas paslaugas ir susiorientuoti. Pareigūnai taip pat privalo turėti normalias, orias darbo sąlygas“, – kalbėjo generalinis komisaras.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Atidarymo ceremonijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Atidarymo ceremonijos akimirka

Tačiau šiame atnaujintame ir dar dažais kvepiančiame komisariate Panevėžio policijos pareigūnai ilgai neužsibus.

Planuojama per keletą metų greta Beržų gatvėje esančio senojo komisariato, kuriame dabar liko tik Kelių policijos tarnyba, pastatyti visiškai naują ir modernų pastatą, kuriame tilptų viso miesto policija.

Taigi, Panevėžio policijos ateityje laukia dar vienas persikraustymo periodas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius