Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 08

Panevėžyje atnaujintame parke tualetų dar teks palaukti

Rekonstruotame Jaunimo sode laisvalaikį leidžiantys panevėžiečiai susiduria su nepatogumais. Parke įrengti tualetai, bet ten atlikti gamtinių reikalų galimybės nėra – jie užrakinti.
Tualetas
Tualetas / Rimvydo Ančerevičiaus/www.jp.lt nuotr.

Į naujienų portalą JP kreipėsi skaitytoja Laura, sakydama, kad Marijonų gatvėje atnaujintame parke nėra kur atlikti gamtinių reikalų. „Buvo kažkada seni tualetai į kuriuos galėjom nueiti, dabar jį nuvertė, pastatė naują, bet neveikia. Tai kelia didelių nepatogumų, ypač, kai parke poilsiaujame su vaikais“, – teigė panevėžietė.

Jaunimo sodo sutvarkymo projekto vadovas Donatas Mickevičius apgailestauja dėl susiklosčiusios situacijos ir teigia, kad viešieji tualetai netrukus bus atrakinti.

„Šiuo metu vykdomos statybų užbaigimo procedūros. Grietuoju metu dokumentai bus perduoti Registrų centrui. Tada statybų rangovas visas teises perduos Panevėžio miesto savivaldybei ir iš karto atidarysime tualetą“, – naujienų portalui JP teigė D.Mickevičius.

Anot pašnekovo, viešuoju tualetu gyventojai galės naudotis maždaug po mėnesio.

Pagal iš dalies ES finansuojamą projektą „Jaunimo sodo sutvarkymas“ pertvarkyti želdiniai, atnaujinti ir įrengti nauji modernūs mažosios architektūros elementai, pėsčiųjų ir dviračių takai, apšvietimas, vaikų žaidimo, krepšinio, petankės aikštelės, viešasis tualetas. Užbaigus projektą miesto bendruomenei sukurta kokybiška laisvalaikio bei užimtumo erdvė, tinkamos sąlygos naudotis modernia, patrauklia laisvalaikio ir rekreacine infrastruktūra.

Jaunimo sode sukurta patraukli vieta bendrauti jaunimui, užsiimti aktyviu laisvalaikiu gamtoje. Tikimasi, kad ši vieta taps puikia laisvalaikio, susitikimų, kasdienybės paįvairinimo vieta ne tik įvairaus amžiaus panevėžiečiams, nauja traukos vieta turistams ir miesto svečiams, bet ir verslas įvertins sudarytas palankios investicinės aplinkos kūrimo sąlygas.

Projektui skirta daugiau nei 800 tūkst. eurų ES lėšų, daugiau nei 70 tūkst. eurų – iš valstybės biudžeto, likusią dalį pridės Panevėžio miesto savivaldybė.

Techninį projektą parengė UAB „Panprojektas“, statybos darbus įgyvendino AB „Statkorpas“ ir UAB „Žilinskis ir Co“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius