-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 28

Panevėžyje ir Klaipėdoje atsiras daugiau socialinių daugiabučių

Panevėžio miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį pritarė, kad Europos Sąjungos finansinei paramai gauti miestas teiktų projektą „Socialinio būsto plėtra“.
Ozo parko daugiabučiai
Daugiabučiai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jo tikslas – vietoj 2012 metais uždarytos „Verdenės“ pagrindinės mokyklos pastatyti socialinį ne mažiau kaip 48 butų namą. Ketinama renovuoti inžinerinius tinklus, įrengti vaikų žaidimo, automobilių stovėjimo aikšteles, poilsio vietą, sutvarkyti ir aptverti teritoriją,skelbia savivaldybė.

Tam bus panaudota daugiau kaip 1,77 mln. eurų ES investicijų. Iki 15 proc. projekto vertės prisidės savivaldybė. Socialinio būsto plėtros projektinį pasiūlymą Panevėžio regiono plėtros tarybai savivaldybė turi pateikti iki vasario 1 dienos, projekto paraišką Centrinei projektų valdymo agentūrai – iki liepos 1 dienos. Šiuo metu Savivaldybė yra gavusi 583 prašymus išsinuomoti socialinį būstą.

Portalas diena.lt skelbia, kad Klaipėdos savivaldybė ketvirtadienį pritarė, kad už ES paramą socialiniai namai būtų statomi Irklų ir Rambyno gatvėse. Juose būtų įrengti 76 butai Šios vietos buvo patvirtintos dar prieš aštuonerius metus. Dalis būstų būtų pritaikyta neįgaliesiems.

Skaičiuojama, kad bendra projekto vertė sieks beveik 4,6 mln. eurų. Iš jų apie 3,8 mln. eurų planuojama gauti iš ES fondų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius