Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2022 10 22

Panevėžyje pakvipo įkurtuvėmis: policija keliasi į modernų komisariato pastatą

„Darnu Group“ užbaigė dar vieną viešosios ir privačios partnerystės projektą – Panevėžio policijos komisariato su areštine statybas. Viso projekto vertė – 28,7 mln. eurų, į kurią įeina tiek projekto statybos, įrengimas, tiek administravimo paslaugos 12 metų laikotarpiui.
Panevėžio apskrities VPK viršininkas Rimantas Bobinas
Panevėžio apskrities VPK viršininkas Rimantas Bobinas / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Laukia įkurtuvių

Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Rimantas Bobinas naujienų portalui JP sakė, kad naujojo pastato darbų priėmimo sutartis pasirašyta praėjusią savaitę.

„Tačiau įsikėlimo procesas sudėtingas ir per vieną dieną jo neatliksi. Juk pastate įsikurti turi beveik 500 darbuotojų iš įvairių vietų. Todėl procesas užtruks iki pusantro mėnesio. Pastato atidarymas ir pristatymas – gruodžio mėnesio pradžioje. Datos – derinamos. Persikėlimo procesai juda atskirais etapais. Persikelti nėra taip paprasta, juk susikaupė nemažai inventoriaus ir turto, kuriuos reikia perkraustyti“, – aiškino R.Bobinas ir teigė, kad laukia įkurtuvių.

Perduos turto bankui

Pasak Panevėžio apskrities VPK viršininko, buvo apžiūrėtos visos naujojo komisariato patalpos.

„Ne viena komisija dirbo. Juk reikėjo apžiūrėti ne tik sienas, bet ir lubas, ir elektronines sistemas, apsaugą. Reikėjo peržiūrėti ir įvertinti daugelį dalykų, kurie sukurti. Susipažinti, kaip jie funkcionuoja. Pastatai, iš kurių išsikeliame, bus perduoti Turto bankui. Norisi tai padaryti kuo greičiau ir įsikurti naujame pastate“, – kalbėjo pareigūnas.

Modernus komisariatas

Panevėžyje, Beržų gatvėje pastatytame naujame, trijų aukštų, 8384,34 kv. m ploto komisariato pastate įsikurs apie 500 darbuotojų iš 17 skirtingų padalinių. Pastatai suplanuoti taip, kad juose tilptų visos būtinos funkcijos efektyviam policijos darbui užtikrinti: pareigūnų darbo vietos, 30-ties vietų kompiuterizuota mokymo salė, konferencijų salė, valgykla su maisto ruošos patalpa, trys sporto salės (krepšinio, imtynių ir treniruoklių) su drabužinėmis bei dušais.

Policijos pastate taip pat įrengtos net dvi modernios šaudyklos. 25 metrų ilgio ugnies linijų šaudykloje pareigūnai ne tik lavins šaudymo įgūdžius, tačiau bus galimybė rengti ir taktinius mokymus. Antrojoje šaudykloje vyks balistinių kulkų tyrimai.

Įdiegtos taupymo sistemos

Administracinis pastatas ir areštinė atitinka A++ energetinę efektyvumo klasę. Energiją gamina geoterminiai šilumos siurbliai, ant stogo numatyta galimybė įrengti saulės elektrinę.

Patalpose yra įdegti elektrą taupantys apšvietimo sprendimai, automatizuotos, efektyvios šildymo-vėsinimo, vėdinimo sistemos. Šios sistemos automatiškai prisitaikys prie aplinkos faktorių, tuo pačiu sukurs kokybišką mikroklimatą ir užtikrins komfortiškas darbo sąlygas. Lankytojų srautai bus valdomi išmaniomis sistemomis.

Šalia komisariato ir areštinės įrengtos daugiau nei 300 automobilių talpinančios automobilių aikštelės su elektromobilių krovimo stotelėmis, konfiskuotų automobilių saugojimo aikštelė. Atnaujintas garažų pastatas, praplėstos pastato funkcijos nuo automobilių saugojimo, remonto iki laboratorijos, taktinių mokymų patalpų. Teritorijoje taip pat įrengta šunų dresavimo aikštelė su voljerais.

Naujojo Panevėžio policijos komisariato su areštine statybos buvo pradėtos 2021 metų pavasarį.

Iki šiol Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas veikė keturiuose pastatuose, kurių bendras plotas siekia apie 16 tūkst. kv. metrų, dalis iš jų nuomojama. Persikėlus į naują pastatą metinės jo išlaikymo išlaidos turėtų sumažėti apie 290 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius