Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 15

Panevėžyje pradeda veikti neįgaliesiems skirtas socialinis taksi

Nuo penktadienio Panevėžio mieste pradės veikti socialinis taksi, skirtas judėjimo negalią turintiems gyventojams. Socialinio taksi paslauga bus teikiama lengvuoju automobiliu, pritaikytu neįgaliojo vežimėliui. Vairuotojai bus apmokyti teikti pirmąją pagalbą, bendravimo ir kitų įgūdžių, pranešė savivaldybė.
Ligoninės priimamasis
Negalia / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Atsižvelgus į kiekvieno neįgaliojo poreikius, jis galės būti nuvežamas į sveikatos įstaigas, kiną, teatrą, parduotuvę, susitikimą, įvairias organizacijas, renginius ir pan.“, – sakė Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Sandra Jakštienė.

Anot savivaldybės, bus teikiama ne tik pavėžėjimo paslauga, bet ir pagalba išeinant iš namų į automobilį, daiktų nunešimas, įsodinimas ir palyda.

Savivaldybės socialinių paslaugų specialistė Violeta Petraitienė BNS sakė, kad kol kas mieste taksi paslaugą neįgaliesiems teiks vienas automobilis.

Projektas kol kas veiks metus.

Socialinio taksi paslaugas Panevėžyje teiks Nacionalinis socialinės integracijos institutas. Šiam tikslui savivaldybė iš miesto biudžeto tam skyrė 20 tūkst. eurų.

Visą parą dirbantį socialinį taksi bus galima išsikviesti internetu www.socialinistaksi.lt arba telefonu. Skambučių centras veiks pirmadieniais–penktadieniais nuo 9 iki 18 valandos.

Socialinis taksi jau veikia Vilniaus mieste ir rajone, Kaune, Klaipėdoje, Zarasuose ir Visagine. Šiemet be Panevėžio ši paslauga turėtų būti teikiama Klaipėdos rajone, planuojama plėtra į Alytų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius