-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 09 29

Panevėžys nuo pirmadienio pradeda šildyti darželius

Panevėžio savivaldybė pirmoji tarp šalies didmiesčių nuo pirmadienio pradeda šildyti ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Pasak miesto administracijos vadovo, ar bus pradėti šildyti ir kiti pastatai, lems oro temperatūra.
Kaminai
Kaminai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šią savaitę padarėme visų miesto darželių apklausą – 80 proc. prašė įjungti šilumą, mokyklos dar dvejoja, tačiau kitą savaitę, jei oras nesikeis, greičiausiai šildymas bus įjungtas ir joms“, – BNS sakė savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

Anot jo, visame Panevėžyje šildymo pradžia dar neskelbiama – norima ne tik išpildyti formalų reikalavimą – tris paras fiksuoti žemesnę nei 10 laipsnių vidutinę paros temperatūrą, bet ir įvertinti kelių savaičių orų prognozes.

„Sveikatos priežiūros įstaigose šildymas įjungiamas įstaigų vadovų nuožiūra pagal poreikį, čia mes beveik nesikišame, tuo metu kada įjungti šildymą miesto daugiabučiams, spręsime ne tik pagal formalius reikalavimus, bet ir sulaukę bent savaitės orų prognozės“, – sakė T.Jukna.

„Jei prognozės rodys, kad orai toliau vės, tikrai nerizikuosime žmonių sveikata ir šildymą įjungsime visiems“, – pridūrė jis.

Trakų rajono savivaldybė pirmoji Lietuvoje trečiadienį paskelbė pradedanti šildymo sezoną, o per dvi darbo dienas šildymas bus įjungtas visuose daugiabučiuose ir įstaigose.

Pageidaujant daugiabučių savininkams šildymas atskiruose namuose gali būti pradedamas ir vėliau – daugiau nei pusės gyventojų sutarimu.

Pernai šildymo sezonas Lietuvoje prasidėjo panašiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius