Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 15

Panevėžys spaudos veidrodyje: į krūvas suversti lapai gali kainuoti tūkstančius

Trečiadienį Panevėžio spauda pasitinka įvairiomis nuotaikomis. Bene aktualiausia tema rudenį – atsikratymas sugrėbtais lapais. Pasirodo, kad netinkamai tvarkant šias atliekas galima užsidirbti ir solidžią baudą.
lapai surenkami nemokamai
Rudeniniai lapai
Temos: 1 Panevėžys

Panevėžio dienraštis „Sekundė“ rašo, kad į krūvas suversti lapai Panevėžyje įkainoti tiek, kiek vidutinis panevėžietis nė neuždirba, – 2000 litų. Net iki tokio dydžio bauda Savivaldybė grasina tiems, kas žaliąsias atliekas sumanys versti į krūvas ant vejų ar prie šiukšlių konteinerių.

Iš kai kurių vietų lapų vežti nespėjame – tik išvalome ir vėl krūva suversta.

Dienraščio teigimu, taip bandoma gyventojus priversti sugrėbtus lapus vežti per visą miestą į tris didžiųjų atliekų surinkimo aikšteles. Šokiruoti daugiabučių kiemų tvarkytojai Savivaldybę kaltina neteisėtu pasipinigavimu – baudas numatę valdininkai nepasirūpina, kad mieste šalia konteinerių buitinėms šiukšlėms atsirastų ir skirtieji žaliosioms atliekoms.

„Į nurodytas atliekų surinkimo aikšteles panevėžiečiai priveža tikrai daug lapų, bet prie gatvių krūvos irgi didelės. Iš kai kurių vietų lapų vežti nespėjame – tik išvalome ir vėl krūva suversta“, – stebisi su „Sekunde“ kalbėjusi Miesto ūkio skyriaus specialistė Vilija Gylienė.

Be problemų dėl lapų miesto žiniasklaida praneša ir džiugesnių žinių. „AINA“ rašo, kad miesto reprezentacinė krepšinio komanda „Lietkabelis“ pradės kovas BBL lygoje.

„Pirmoji akistata – namuose su „Prienais“. „Prienai“ Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) yra iškovoję 2 pergales ir patyrę 4 nesėkmes – tokį patį balansą turi ir panevėžiečiai. Būtent prieniškiai „Lietkabelį“ namuose įveikė LKL pirmenybių starte. Kitą savaitę, spalio 22–23 dienomis, „Lietkabelis“ kovos Estijoje, kur pirmiausia susitiks su Talino „TLU/Kalev“, o vėliau lauks mačas su to paties miesto TTU komanda. Vėliau, spalio 29 dieną, Mindaugo Budzinausko auklėtiniams dar sykį reikės keliauti į Estiją. Šį kartą lauks dvikova Valgos „Valga“. Pirmojo rato kovos baigsis „Cido“ arenoje rungtynėmis su latviais – Valmieros „Valmiera“ (lapkričio 4) ir Jėkabpilio „Jekabpils“ (lapkričio 19)“, – rašo „AINA“.

Augusto Didžgalvio nuotr./Panevėžio „Lietkabelis“ iškovojo R.Sargųno taurę
Augusto Didžgalvio nuotr./Panevėžio „Lietkabelis“

Dienraštis „Sekundė“ skaitytojams pateikia publikaciją apie renginį „Dėkoju Tau“, kurio metu buvo apdovanoti miestą garsinantys senjorai.

„Sekundė“ rašo, kad renginio organizatorės, klubo „Veiklios moterys“ prezidentės Danutės Kriščiūnienės teigimu, renginio tikslas – išreikšti padėką Panevėžyje ir jo apylinkėse gyvenantiems senjorams nuo 65 metų, kurie užaugino ir pavyzdingai išauklėjo vaikus, prisideda prie įdomesnio ir šviesesnio gyvenimo, ugdo pilietiškumą.

Jaunimas yra jėga, o seni žmonės tą jėgą tiktai sustiprina

„Nusprendėme pagerbti senjorus, nes šie metai skirti vyriausiajai kartai ir mūsų tikslas išreikšti pagarbą nusipelniusiems žmonėms. Renginys skirtas Šeimos metams ir Pagyvenusių žmonių dienai paminėti. Nors ši diena buvo spalio 1-oji, nemanau, kad senjorus mes turime gerbti tik vieną dieną. Juos turime prisiminti ir mylėti ištisus metus, nes jaunimas yra jėga, o seni žmonės tą jėgą tiktai sustiprina“, – „Sekundei“ kalbėjo D. Kriščiūnienė.

Renginys „Dėkoju Tau“ vyksta jau ketvirtą kartą. Aktyvios moterys anksčiau spaudoje prašydavo gyventojų siūlyti žmones, vertus pagarbos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius