-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 09

Panevėžys spaudos veidrodyje: Parkomatai įžiebė rajono ir miesto ginčą

Antradienį Panevėžio žiniasklaida rašo apie tarp miesto ir rajono savivaldybių įsiplieskusį ginčą ir geriausių miesto verslininkų apdvanojimą. Taip pat toliau gvildenama ir euro įvedimo tema.
Siūloma mažinti automobilių rezervavimo kainą mėnesiui.
Parkomatas / 15min.lt/Egidijaus Jankausko nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

Nuo balandžio mėnesio mieste pastatyti parkomatai ir įvesta rinkliavos už automobilių stovėjimo tvarka sukėlė ne tik daug nepasitenkinimo tarp gyventojų, teismų, bet ir sunervino Panevėžio rajono savivaldybę. Pastaroji skundžiasi, kad parkomatų mieste atsiradimas tuština jos kišenę, užkrauna papildomo darbo, rašo dienraštis „Sekundė“.

Kontrolieriams nutvėrus už automobilio stovėjimą nesusimokėjusius rajono gyventojus, jeigu jie gražiuoju nesusimoka paskirtos baudos, Panevėžio savivaldybė su pažeidėju susidoroja rajono savivaldybės rankomis.

Pastarajame Administracinės komisijos posėdyje turėjome bene 10 bylų, iš jų 6 buvo dėl automobilių statymo taisyklių pažeidimų.

Miestas medžiagą apie padarytą pažeidimą persiunčia rajono savivaldybės Administracinei komisijai. Jai tenka apsvarstyti vairuotoją ir skirti baudą. Panevėžio rajone gyvenančių vairuotojų sumokėtos baudos keliauja į miesto biudžetą.

Rajono Administracinės komisijos pirmininkas Jonas Kaušakys sako, kad dėl tokios praktikos Savivaldybė turi papildomų išlaidų. Prasižengusiems vairuotojams tenka siųsti registruotus laiškus, parengti šūsnis dokumentus, o visai tai kainuoja.

Be to, labai padaugėjo darbo komisijai, išaugo darbo krūvis Savivaldybės juristams, jie nebespėja atlikti savo tiesioginio darbo.

„Pastarajame Administracinės komisijos posėdyje turėjome bene 10 bylų, iš jų 6 buvo dėl automobilių statymo taisyklių pažeidimų. Aš kėliau šią problemą rajono Taryboje, bet kol nežinau, ar savivaldybėms pavyko susitarti“, – „Sekundei“ teigė J.Kaušakys.

A.Kripaitės/15min.lt nuotr./Siekiama, kad prie mokyklų bent pusvalandžiui būtų galima statyti automobilius nemokamai.
A.Kripaitės/15min.lt nuotr./ Parkomatas

Panevėžio rajono savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjos Vilmos Janišienės teigimu, su Panevėžio savivaldybe nebuvo sutarta, kad ji vertins už automobilių statymą mieste nesusimokėjusių rajono vairuotojų veiksmus.

Panevėžio rajono juristai, iš Panevėžio savivaldybės gavę medžiagą apie automobilių statymo taisykles mieste pažeidusius rajono gyventojus, tiesiog persiunčia juos atgal miestui, skelbia „Sekundė“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Eurai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Eurai

Viso gero litui ir labas eurui lietuviai tars jau mažiau nei po mėnesio. Didžiausias 2015-ųjų iššūkis – priprasti prie naujų kainų ir pasikeisti pinigines, nes jose daugiau vietos reikės monetoms, o ne banknotams, skelbia „Sekundė“.

Vyriausybės, savivaldybių ir verslo atstovai sukirtę rankomis pasižadėjo nesinaudoti euro įvedimu kaip pretekstu branginti prekes ir paslaugas. Per beveik keturis mėnesius prie Geros praktikos verslo memorandumo prisijungė daugiau nei 4200 Lietuvos ūkio subjektų.

Į neviltį varo Vyriausybės skubotas sprendimas padidinti MMA.

Vis dėlto ir patys verslininkai, ir ekonomikos ekspertai pripažįsta, kad memorandume sudėti saugikliai – nerealistiški. Pirmoji susitarimo sulaužymu apkaltinta pati memorandumo iniciatorė Vyriausybė, šokiravusi verslininkus skubotu minimalios mėnesinės algos (MMA) padidinimu 35-iais litais – iki 1035 Lt, arba 300 eurų. Tačiau net ir padidinus MMA, mūsų šalis liks viena iš mažiausią minimalų darbo užmokestį nustačiusių Europos Sąjungos valstybių. MMA mažesnė tik Rumunijoje (205 Eur) ir Bulgarijoje (174 Eur), skelbia dienraštis „Sekundė“.

Sąžiningai perskaičiuoti kainas jų nedidinant pasižadėjo 134-ios Panevėžio miesto ir 37-ios rajono įmonės. Beveik 300 regiono įmonių vienija Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai. Dauguma jų narių – smulkieji verslininkai. Rūmų generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius „Sekundei“ sako, kad pastaruosius į neviltį varo Vyriausybės skubotas sprendimas padidinti MMA.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Verslininkas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Verslininkas

Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai (PPAR) baigiantis metams tradiciškai apdovanojo verslo įmones, jų darbuotojus ir vadovus už nuopelnus verslo ir profesinėje srityse. Šiemet pirmą kartą pagerbti profesijos lyderiai – įmonių darbuotojai, rašo „Sekundė“.

Šiemet pirmą kartą įteikti Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos Darbo žvaigždės medaliai. Pasak Panevėžio PPAR generalinio direktoriaus Visvaldo Matkevičiaus, tokie medaliai profesijos lyderiams teikti dar tarpukariu.

Darbo žvaigždės apdovanojimų išdalijama nedaug. Pavyzdžiui, auksinė žvaigždė teikiama išskirtiniams žmonėms. Pavyzdžiui, tokia žvaigžde apdovanotas buvęs prezidentas Valdas Adamkus, skelbia dienraštis.

BFL/Tomas Urbelionis/Verslas
BFL/Tomas Urbelionis/Verslas

Sidabrinės žvaigždės teikiamos labiausiai nusipelniusiems rūmų sistemai žmonėms – vadovams. Tačiau norisi už ypatingus nuopelnus apdovanoti, pavyzdžiui, direktoriaus pavaduotoją, kitas pareigas einantį darbuotoją.

Pasak V. Matkevičiaus, prisiminta, kad A.Smetonos laikais profesijos lyderiams buvo teikiami Darbo žvaigždės medaliai. Šiemet tokie medaliai įteikti keturiems žmonėms už įvairius nuopelnus – „Lietkabelio“ technikos direktoriui Alvydui Vaičiūnui, Panevėžio statybos tresto marketingo direktoriui Robertui Šulskiui, UAB SDG Panevėžio skyriaus pardavimų direktorei Ramūnei Daunorienei ir UAB „Umaras“ pardavimų vadybininkui Vladui Lučiūnui.

Už įvairius nuopelnus Vyriausybės padėkas gavo net septynios Panevėžio ir Utenos krašto įmonės. Apdovanotos ir geriausios Aukštaitijos regiono gamybos, paslaugų įmonės, įteikti kiti apdovanojimai, rašo „Sekundė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius