-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 28 /22:53

Panika Kretingoje – koronavirusu susirgo „Lidl“ apsaugos darbuotojas

Kretingoje kilo panika, kai miestelyje pasklido žinia apie koronavirusu susirgusiu „Lidl“ parduotuvės darbuotoją. Miestelio meras Antanas Kalnius ramina, kad nors apsaugos darbuotojui iš tiesų penktadienį nustatytas šis virusas, darbe jo nebuvo nuo kovo 19-osios.
„Lidl“
Kretingiškius išgąsdino sklindanti žinia apie susirgusį „Lidl“ parduotuvės darbuotoją. Paaiškėjo, kad susirgo apsauginiu dirbęs vyras. Darbe jo nebuvo nuo kovo 19-osios. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Penktadienį „Lidl“ parduotuvės apsaugos darbuotojui nustatytas koronavirusas. Tačiau jau daugiau nei savaitę vyriškio darbe nebuvo.

Anot A.Kalniaus, duomenų, kad dar kuriam nors parduotuvės darbuotojui būtų nustatytas koronavirusas – nėra.

„Kalbėjau su „Lidl“ atstovais, kurie patikino, kad parduotuvės Kretingoje darbuotojai jaučiasi gerai, o minėtas apsaugos darbuotojas turėjo mažai kontaktų tiek su kitais darbuotojais, tiek su klientais. Deja, bet už šią paviešintą informaciją tiek man, tiek kitiems atsakingiems asmenims gali grėsti ir rimta atsakomybė, nes pagal ją galima gana lengvai atsekti konkretaus žmogaus tapatybę. Bet, panašu, kad kito kelio šiandien ir neturėjau, norint nors kiek numalšinti kilusią paniką“, – socialiniuose tinkluose šeštadienį rašė meras.

Jis dar kartą priminė, kad virusas jau ėmė plisti šalies viduje, todėl nė vienas nebegalime būti tikri, ar nesame šio viruso nešiotojais.

A.Kalnius kretingiškiams priminė, kad vienintelis būdas apsisaugoti – griežtas karantinas.

„Tad nuoširdžiai prašau, prieš užsiimant „raganų medžiokle“, galimai melagingos informacijos skleidimu (kurios pastaruoju metu yra apstu, ir realu, kad tik daugės) pirmiau pagalvokime, kad jei, neduok Dieve, virusas neaplenktų mūsų ar mūsų artimųjų, ar norėtumėme, kad apie tai visa detali informacija pasklistų sms žinutėmis, pranešimais socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje???? Būkime sąmoningi!“ – ragino meras.

Kaip 15min informavo „Lidl“ atstovas Valdas Lopeta, parduotuvių apsaugos funkcija yra perkama iš trečiųjų šalių.

„Apie situaciją dėl apsaugos darbuotojo Kretingoje esame informuoti, tikrai nieko negalime pakomentuoti apie asmens būklę ar kitas aplinkybes, tačiau galime patvirtinti, kad šis asmuo „Lidl“ parduotuvėje nedirbo nuo kovo 19 dienos. Įprastai apsaugos darbuotojai neturi artimo kontakto nei su parduotuvės personalu, nei su pirkėjais. Aktyviai bendraujame tiek su darbuotojais, tiek su atsakingomis institucijomis. Mūsų žiniomis, šiuo metu „Lidl“ parduotuvės Kretingoje darbuotojai jaučiasi gerai ir nusiskundimų dėl sveikatos neturi.

Parduotuvėje buvo ir yra reguliariai vykdoma įvairių paviršių ir įrangos dezinfekcija, esame įdiegę ir gerokai daugiau prevencinių priemonių, kurios padeda darbuotojams apsisaugoti nuo galimo užsikrėtimo: didesni dezinfekcinio skysčio kiekiai visiems parduotuvės darbuotojams, veido apsauginiai skydai ir apsauginės plastiko sienelės dirbantiems kasoje, dezinfekcinės stotelės pirkėjams, linijos prie kasų, nurodančios saugų atstumą ir kt. Nuolat šį priemonių sąrašą peržiūrime ir pildome, kad užtikrintume kuo didesnį tiek darbuotojų, tiek klientų saugumą“, – informavo „Lidl“ parduotuvių tinklo atstovas.

Kretingos mieste jau nustatyti keli koronaviruso atvejai. Vienas pirmųjų – jaunas studentas, grįžęs iš Danijos. Kaip 15min teigė Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Jonušonis, jauno vyro būklė buvo gera, tad jis iš ligoninės jau išleistas į namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius