Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 26

Paraišką Muitinės vadovo konkurse pateikęs K.Lančinskas nesulaukia atsakymo

Paraišką dalyvauti Muitinės departamento vadovo konkurse pernai gruodį pateikęs buvęs Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas teigia iki šiol nesulaukęs jokio atsakymo, antradienį rašo laikraštis „Lietuvos rytas“.
15min studijoje - Europos sąjungos patariamajai misijai Ukrainoje vadovavęs Kęstutis Lančinskas
Kęstutis Lančinskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Nuo to momento, kai pateikiau dokumentus, neturiu jokio vadinamojo atgalinio ryšio, manęs niekas neinformavo, kaip ten su šiuo konkursu. Visiška tyla“, – „Lietuvos rytui“ sakė K.Lančinskas, pastaruoju metu Ukrainoje vykdęs patariamąją Europos Sąjungos misiją.

Finansų ministerija tikina, kad šio konkurso procedūros buvo sustabdytos dėl karantino.

Valstybės tarnybos departamento vadovas Gediminas Miškinis „Lietuvos rytui“ sakė, kad dėl taikytų apribojimų priėmimas į valstybės tarnybą visiškai nutrūkęs nebuvo – per savaitę nuotoliniu būdu surengiama apie 40 konkursų, tai maždaug du trečdaliai to, kas buvo prieš karantiną.

V.Šapoka praeitą savaitę Seime pareiškė, kad beveik dvejus metus Muitinės departamento vadovas nerandamas dėl per mažo atlyginimo.

Kai kurie opozicijos politikai svarsto, kad konkursas stringa ne dėl atlyginimo, o dėl valdžios noro turėti sau parankų žmogų.

Muitinės departamento interneto svetainėje duomenų apie vadovo algą nėra nuo 2018 metų, tačiau skelbiama, kad generalinio direktoriaus pavaduotojo nustatytas atlyginimas šių metų pirmąjį ketvirtį siekė 3360 eurų.

Departamentas vadovo neturi nuo 2018 metų liepos, kai iš pareigų savo noru pasitraukė Arūnas Adomėnas, nutaręs dirbti žemesnėse pareigose. Laikinai įstaigai vadovauja generalinio direktoriaus pavaduotojas Jonas Miškinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius