-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 04

Parama Artūrui Zuokui buvusiems Rusų aljanso atstovams kainavo narystę partijoje

Kartu su Lenkų rinkimų akcijos (LRA) ir Rusų aljanso koalicija Valdemaro Tomaševskio bloku į sostinės tarybą patekę Rusų aljanso atstovai Olga Gorškova ir Viktoras Balakinas skaudžiai nukentėjo mero rinkimuose palaikę Artūro Zuoko kandidatūrą. Jau ketvirtadienį jie greičiausia bus pašalinti iš Rusų aljanso.
Neoficialiai kalbama, kad vieno komiteto vadovės postas ruošiamas specialiai Olgai Gorškovai.
Olga Gorškova kol kas tikina nesigailinti sprendimo palaikyti A.Zuoką. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savarankiškas Rusų aljanso Vilniaus skyriaus sprendimas palaikyti A.Zuoką sulaukė partijos vadovų nepasitenkinimo. Klaipėdoje įsikūrusi šios politinės organizacijos vadovybė priėmė sprendimą sustabdyti skyriaus įgaliojimus, o ketvirtadienį greičiausia jo nariai bus išbraukti iš partijos sąrašų.

„Jų pretenzijos yra tokios, kad mes negalėjome priimti savarankiško sprendimo. Bet mes juk geriau žinome, kokia situacija yra Vilniuje. Klaipėda toli, jie neįsivaizduoja, kaip viskas yra“, – teigė O.Gorškova.

Politikė teigė kartu su kolega V.Balakinu atėjusi į sostinės tarybą ne politikuoti, o dirbti, todėl jai nepriimtini partijų vadovybių susitarimai, priimti be jų žinios. „Mes supratome, kad LRA pradėjo nelabai gerai su mumis elgtis, mes nežinojome, kokie lenkų planai. O jie juk labai gerai žinojo, kad mes po visų pasisakymų nedirbsime su konservatoriais“, – tvirtino O.Gorškova.

Tokį pasiryžimą sukėlė Seimo pirmininkės Irenos Degutienės pasisakymai, kad ji nemato galimybių Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams Vilniuje dirbti su Rusų aljanso atstovu V.Balakinu, kuris yra dirbęs KGB.

Išbraukti iš Rusų aljanso sąrašų O.Gorškova ir V.Balakinas apie naują politinę jėgą dar negalvoja. O.Gorškovos teigimu, partijos jiems jau kelia alergiją. „Gal galvosime apie kokį judėjimą, bet ne rusų, o bendrą su savo ideologija. Jis būtų kuriamas ne tautiniu pagrindu“, – svarstė O.Gorškova.

Vilniaus tarybos narė tvirtino, kad ji jaučia ne tik Rusų aljanso Vilniaus skyriaus narių, bet ir apie dvidešimties visuomeninių organizacijų palaikymą, todėl nemano, jog sprendimas prisijungti prie valdančios daugumos ir palaikyti A.Zuoką buvęs klaidingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius