-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 16

Parama maisto produktais lietuvius pasieks tik pavasarį

Parama maisto produktais iš Europos Sąjungos (ES) sunkiai besiverčiančius Lietuvos žmones pasieks tik pavasarį, nes naujos programos įgyvendinimo būdai dar tik aptariami, rašo „Lietuvos žinios“.
Vilniečiai raginami aukoti maisto produktus skurstantiems
Vilniečiai raginami aukoti maisto produktus skurstantiems / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.
„Didžiausia problema, kad nei mes, nei paramos gavėjai ar savivaldybių socialiniai darbuotojai nežino, kada ir kur skurstantieji turi kreiptis dėl būsimos paramos. Jei žmonės turėtų informacijos, jie būtų kantresni ir palauktų, kol parama iš tikrųjų juos pasieks“, – sakė vienos iki šiol maistą skurstantiems žmonėms dalijusios nevyriausybinės organizacijos „Maisto bankas“ direktorius Vaidotas Ilgius.

2014-2020 metais vargingai gyvenantiems žmonėms numatyta skirti 276,17 mln. litų – po beveik 39 mln. litų kasmet. Šios lėšos bus atseikėtos iš tik šiemet veiklą pradedančio Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo. Jis pakeis iki šių metų veikusią Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims programą.

Pasak V.Ilgiaus, ankstesniais metais sausį paskelbus konkursus dalyti paramą, ji skurstantiems žmonėms būdavo pradedama dalyti kovą. Šįkart konkursai dar neskelbiami, todėl procesas užtruks, ir parama galėtų būti pradėta dalyti tik gegužę.

Parama maisto produktais, kaip ir anksčiau, bus skiriama asmenims, kurių mėnesinės pajamos neviršija 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio – 525 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius