-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 22

Paramą maistu nepasiturintiesiems pradedama dalinti vėliau nei įprasta

Prieš šventinį Velykų savaitgalį nepasiturintiems Lietuvos gyventojams pradedama dalinti parama maistu. Tiesa, kol kas maisto produktai pasiekia nedidelę dalį jų stokojančiųjų, likusieji bus aprūpinti po švenčių arba pirmoje gegužės pusėje.
„Maisto bankas“ akcija
„Maisto bankas“ akcija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Caritas

Paprastai prasidėdavęs kovą, šiemet pirmasis paramos dalinimas dėl užsitęsusių viešųjų pirkimų vėluoja mėnesiu.

Šios savaitės pabaigoje žmonėms Vilniuje ir Kaune maistą jau dalina labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“. Tuo metu didžiausiąją dalį – apie 70 proc. – paramos tieksianti organizacija Lietuvos Caritas tikisi maisto produktus dalinti po Velykų.

Dalintojai sako, kad šiemet jiems sunkumų kelia tai, kad maisto produktai į jų sandėlius dėl biurokratinių kliūčių atvežti vėliau nei įprasta. Tad šįkart vėliau bus pabaigtas pirmasis dalijimo etapas ir iškart prasidės antrasis, nors įprastai tarp jų būdavo mėnesio pertrauka.

„Tas dalijimas užtruks, ir tai mums bus nemaža našta: reikės išdalinti pirmąją siuntą balandį, ir iš karto gegužę vyks antrasis dalijimas, bet kaip nors įstengsime dėl vargstančiųjų. (...) Skirtingai nei ankstesniais metais, kai viskas vykdavo sklandžiai ir nuosekliai, dabar yra truputį ypatingesnis atvejis“, – BNS sakė Lietuvos Caritas generalinis direktorius kunigas Robertas Grigas.

„Turime baigti dalinti iki gegužės 16-osios, nes gegužės 16-ąją atvažiuoja kitas vežimas. Pirmas vėlavo, tai dabar labai susispausti reikia. Nuo gegužės 18-osios pradėsime dalinti antrą siuntą“, – teigė „Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė.

Anot jos, pirmiausiai paramą turėtų gauti pietų ir rytų Lietuvos gyventojai, vėliau – vakariniai ir šiauriniai rajonai.

Balandį nepasiturintiesiems dalijami septynių rūšių produktai: miltai, makaronai, sausi pusryčiai, ryžiai, perlinės kruopos, dribsniai su džiovintais vaisiais ir trijų grūdų dribsniai.

Šiemet maisto produktai pagal Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims (MIATLNA) programą bus dalijami penkis kartus: balandį, gegužę, liepą, rugsėjį ir lapkritį.
Pasak R.Grigo, Lietuvos Caritas, „Maisto bankas“ ir Raudonasis Kryžius tikisi maistu aprūpinti per 500 tūkst. nepasiturinčių gyventojų.

Pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos nustatytą kriterijų, paramą maisto produktais penkis kartus per metus galės gauti asmenys, kurių pajamos neviršija 1,5 Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų dydžio – 525 litų per mėnesį.

MIATLNA programa Lietuvoje vykdoma nuo 2006 metų.

Šios programos metu yra nuperkami maisto produktai iš ES intervencinių atsargų, kuriuos vėliau pagal ES galiojančią tvarką nepasiturintiesiems turi išdalinti nevyriausybinės organizacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius