-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 01

Parama pabėgėliams Klaipėdos rajone: pirmiausia įteiktas vežimėlis

Klaipėdos rajono gyventojai nuo karo kenčiantiems ukrainiečiams paaukojo tiek rūbų ir higienos priemonių, kad visą kiekį tapo sudėtinga nufotografuoti. Pirmasis daiktas, kurį paėmė į Gargždus atvykusi pabėgėlių šeima iš karo verpetuose atsidūrusios Ukrainos, – vaikiškas vežimėlis.
Gargžduose surinkta parama ukrainiečiams vos sutalpinta kultūros centro salėje.
Gargžduose surinkta parama ukrainiečiams vos sutalpinta kultūros centro salėje. / Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

400 didžiųjų dėžių – tiek savanoriai Gargžduose surinko paramos drabužiais, įvairiomis higienos priemonėmis, patalyne.

„Surinkome tokį kiekį, kad nufotografuoti jį tapo kone neįmanoma, tik nufilmuoti. Neįmanoma suskaičiuoti. Viską dėjome į dideles kartono dėžes. Iš viso apie 400 dėžių pridėjome“, – vardijo savanoriavusi Deimantė Venckutė, Gargždų atviro jaunimo centro vadovė.

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr./Gargždiškiai sunešė ir nemažai lovelių kūdikiams, mat turima žinių, kad į rajoną atvyks šeimų su vaikais ant rankų.
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr./Gargždiškiai sunešė ir nemažai lovelių kūdikiams, mat turima žinių, kad į rajoną atvyks šeimų su vaikais ant rankų.

Klaipėdos rajono gyventojai nešė ne tik drabužius, sauskelnes, bet ir čiužinius, loveles vaikams, vežimėlius kūdikiams. „Žmonės nori nešti dar. Bet kol kas stabdomas priėmimas, kol bus bent dalis daiktų išdalinta. Kai bus galima priimti daugiau – informuosime“, – kalbėjo D.Venckutė.

Sekmadienį savanoriai tvarkė suneštus daiktus, juos rūšiavo.

Savanoriai pasidžiaugė, kad santykinai nedidelę dalį suneštos paramos teko išmesti kaip nebetinkamą naudoti.

„Ne visi turi galimybę atnešti gerus, naujus drabužius. Tačiau matome, kaip visi nori daryti gera. Aukoja iš visos širdies. Duoda tai, ką turi. Buvo atnešta ir dantų pastos pakuotė, kurios beveik 80 procentų išspausta. Žmogus atnešė, ką galėjo atnešti. Dalinasi tuo, kuo gali, kiek turi. Tai irgi reikia vertinti. Bet nebūtina aukoti daiktų. Galima aukoti laiką – ateiti ir padėti savanoriauti, rūšiuoti ir dėlioti paramą“, – kalbėjo savanorė.

Klaipėdos rajono gyventojai sunešė nemažai daiktų kūdikiams, vaikams ir moterims. Pirmadienį būtent jauna moteris su kūdikiu ir buvo pirmoji atėjusi pasiimti paramos.

„Ji pasiėmė vežimėlį. Labai džiaugėsi juo. Daiktas tikrai tvarkingas. Visi atėję ukrainiečiai atrodė labai kuklūs, nedrįsta imti paramos. Norime paskleisti žinią, kad tokia galimybė yra, kad galima ateiti“, – pasakojo D.Venckutė.

Pastebima, kad ateityje gali reikėti paramos patalyne – tiek užvalkalais, tiek pagalvėmis. „Reikės ir higienos priemonių, gi žinome, kad kūdikiams reikės tikrai nemažai sauskelnių. Kai bus renkama parama vėl – informuosime“, – teigė aktyvi savanorė.

Klaipėdos rajoną jau pasiekė keliasdešimt ukrainiečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius