Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 07 31

Parduotuvių aikštelės ir daugiabučių kiemai sunkmečiu virsta autoprekybos bei reklamos rojumi

Naujienų portalas siūlo peržiūrėti nuotraukų galeriją apie tai, kas sunkmečiu dedasi prekybos centrų prieigose, po daugiabučių gyventojų langais, taip pat užmiesčio pakelėse.
Šis skyrybų paslaugas reklamuojantis mersedesas jau ne vieną mėnesį stovi prie „Iki. Minskas“ neįgaliųjų vietoje, po mašina telkšojo išbėgusių skysčių balutės.
Šis skyrybų paslaugas reklamuojantis mersedesas jau ne vieną mėnesį stovi prie „Iki. Minskas“ neįgaliųjų vietoje, po mašina telkšojo išbėgusių skysčių balutės. / 15min.lt nuotr.

Prieš porą mėnesių 15min.lt publikavo skaitytojo informaciją apie tai, kad automobilių prekyba iš apmirusių turgaviečių iš dalies persikėlė prie prekybos centrų: išeini iš „Maximos“ ar „Iki“ su sunkiu pirkinių maišu ir čia pat gali įsigyti prabangų Mercedes, BMW ar bent VW Golf automobilį.

Pastaruoju metu portalo žurnalistai ir skaitytojai pastebėjo, kad sunkmetis palieka vis naujų ženklų.Susidaro įspūdis, kad kai kurios mašinos sąmoningai statomos įžūliai, kad kuo labiau atkreiptų potencialių klientų dėmesį.

Ne tik tęsiasi mašinų prekyba prie parduotuvių bei daugiabučių kiemuose – mašinos pastatomos žmonių lankomose vietose bei išnaudojamos kaip nemokami reklamos stendai: pigių skyrybų, pramogų organizavimo, metalo laužo supirkimo.

Susidaro įspūdis, kad kai kurios mašinos sąmoningai statomos įžūliai, kad kuo labiau atkreiptų aplinkinių dėmesį: kuo arčiau įėjimo, invalidų vietose, ant žaliosios vejos.

Galima pastebėti ir kitą įdomią aplinkybę: kartais parduodamos mašinos stovi taip ilgai, kad net prasidėda sąvotiškos akcijos – kaina, net nepradėjus derėtis, krenta per 20 proc.!

Beje, pagal sostinėje galiojančią tvarką, bendro naudojimo plotuose apskritai draudžiama laikyti nevairuojamus automobilius, tokių transporto priemonių savininkams numatytos baudos.

Kitas pastebėjimas: bobutes, tam esą nenumatytose vietose prekiaujančias gėlėmis ar miško gėrybėmis, tvarkdariai su trenksmu varo į turgavietes.

15min.lt pasiteiravo prekybos centrų „Iki“ šeimininkų, ką jie mano apie tokią padėtį, kai prie parduotuvių klientams skirtos vietos užimamos parduodamomis arba vietoj reklamos stendų naudojamomis nevažinėjančiomis transporto priemonėmis.

15min.lt nuotr./Beje, o gal  „Renault“ savininkas prekiauja visai ne automobiliais? Ar pusnuogės gražuolės tik padeda pritraukti pirkėjų dėmesį?
 Pusnuogės gražuolės tik padeda pritraukti pirkėjų dėmesį?

Parduotuvių tinklo „Iki“ atstovas ryšiams su visuomene Valdas Lopeta kalbėjo: „Tokių atvejų, žinoma, pasitaiko, tačiau mes nesame griežtai nusistatę prieš juos. Žinoma, jei aikštelėje nėra vietos klientams, automobilis pastatytas ne pagal taisykles stovi tikrai ilgą laiko tarpą, tuomet reaguojame ir bandome susitarti su automobilio savininku, kad transporto priemonė būtų patraukta ir netrukdytų pirkėjams. Ar yra tekę kreiptis pagalbos į savivaldybę, policiją? Tikslios informacijos neturiu, tačiau jei tokių atvejų ir yra buvę, tai greičiau išimtis nei taisyklė.“

V.Lopetos teigimu, jei žemės sklypas, ant kurio yra pastatyta parduotuvė, priklauso „Iki“, dažniausiai prekybininkams priklauso ir greta jo esanti stovėjimo aikštelė. Tačiau yra nemažai parduotuvių, įsikūrusių nuomojamose patalpose ir nuomojančių greta esančias aikšteles.

Naujienų portalas siūlo peržiūrėti nuotraukų galeriją apie tai, kas sunkmečiu dedasi prekybos centrų prieigose, po daugiabučių gyventojų langais, taip pat užmiesčio pakelėse. Redakcija dėkoja nuotraukų atsiuntusiems skaitytojams!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius