-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 02 13

Pareigą pareigūnai suprato skirtingai

Šiauliečių dalyvavimas nesankcionuotoje akcijoje baigėsi draugišku pokalbiu su policijos pareigūnais, o alytiškiams už tokį patį pažeidimą gali tekti mokėti baudas arba keliauti į areštinę.

Sausio 16-ąją per visą šalį nuvilnijusios profsąjungų organizuotos protesto akcijos aidai Alytuje atsiliepė kvietimais į teismą. Trims akcijos dalyviams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai jau perduoti teismui, dar dviem dokumentai rengiami. „Surašėme protokolus, nes buvo pažeistas įstatymas – akcija vyko be leidimo. Ar jos dalyviai bus nubausti, spręs teismas. Mes tik atlikome savo pareigą“, – LŽ tvirtino Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Česlovas Mulma.

Kitaip savo pareigą esant analogiškai situacijai suprato Šiaulių policijos pareigūnai. „Akcijos metu neužfiksavome jokių šiurkščių pažeidimų, radome bendrą kalbą su šiauliečiais ir nors akcija buvo nesankcionuota, protokolų nesurašėme“, – teigė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės vadas Vincas Urbonavičius.

„Apie rengiamą akciją sužinojau iš įvairiose viešose vietose bei įmonėse išplatintų kvietimų. Juose buvo nurodyta rinktis 12 val. prie Jazminų gatvėje esančios turgavietės“, – pasakojo viena akcijos Alytuje dalyvių Jolanta Rudžianskienė. Anot jos, žmonės į akciją rinkosi palaikyti profsąjungų ir pateikti savo reikalavimų. Iš Jazminų gatvės apie poros šimtų akcijos dalyvių kolona per visą miestą, lydima policijos pareigūnų, atžygiavo į Rotušės aikštę prie miesto savivaldybės administracijos pastato. Stabtelėję prie jo žmonės sugužėjo į vidų. Iš pradžių savo reikalavimus vicemerei Nijolei Makštutienei dėstę koridoriuje, vėliau nuoskaudas liejo tarybos posėdžių salėje. Protesto akcija vyko taikiai. Jos eigą stebėję policininkai jokių pastabų neturėjo, nieko nedrausmino.

„Gerokai nustebau, kai man paskambinęs pareigūnas pakvietė ateiti pasikalbėti į nuovadą dėl dalyvavimo nesankcionuotoje akcijoje“, – pasakojo J.Rudžianskienė. Moteriai buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl Susirinkimų ir kitų masinių renginių tvarkos įstatymo pažeidimo, už kurį gresia bauda nuo 500 iki 2000 litų, arba areštas iki 30 parų.

„Mane kaltina kaip akcijos organizatorę, nors buvau tik eilinė dalyvė. Viską surengė profsąjungos, todėl mums, dalyviams, net į galvą nešovė domėtis leidimais,“ – piktinosi alytiškė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius