Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 01

Pareigūnai atšaukia protestą dėl Vidaus tarnybos statuto

Statutiniai pareigūnai, socialdemokratų suvažiavimo metu penktadienį Vilniuje žadėję surengti įspėjamąją protesto akciją, pranešė ją atšaukiantys.
Lietuvos pataisos įstaigų pareigūnų mitingas.
Lietuvos pataisos įstaigų pareigūnų mitingas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip penktadienį informavo Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo atstovai, protestas atšauktas valdančiųjų atstovams patvirtinus, jog Vidaus tarnybos statuto svarstymas buvo įtrauktas į kitą savaitę trečiadienį vyksiančio Vyriausybės posėdžio darbotvarkę.

„Šiandien valdantieji mus patikino, kad jiems užteks išminties ir politinės valios pritarti Vidaus tarnybos statutui ir rasti reikalingų lėšų. Tai ir yra svarbiausios priežastys, kurios mus privertė atsisakyti planuotos protesto akcijos“, – teigia Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) vadovas Vladimiras Banelis.

Šiandien valdantieji mus patikino, kad jiems užteks išminties ir politinės valios pritarti Vidaus tarnybos statutui ir rasti reikalingų lėšų, – teigia V.Banelis.

Seime svarstoma nauja Vidaus tarnybos   statuto  redakcija, kuriai išvadą turi pateikti Vyriausybė, numato naują pareigūnų vertinimo tvarką ir ją susieja su darbo užmokesčio skyrimu.

Naują statutą, keičiantį užmokesčio skaičiavimo sistemą, bei projektus, kurie penkeriais metais ilgintų pareigūnų ir karių tarnybą iki pensijos,Vyriausybė aptarė dar praėjusią savaitę, tuomet liko neatsakyti klausimai dėl reformų finansavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius