-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 01 12

Pareigūnai atskleidžia „daktarų“ gaujos nusikaltimus

Beveik visą praėjusią savaitę kelios Kriminalinės policijos biuro pareigūnų grupės pakaunės miškuose atkasinėjo prieš keliolika metų paslėptus kūnus. Palaikų palaidojimo vietas nupasakojo neseniai sučiupti „daktarų“ gaujos nariai, kurie pastarosiomis dienomis metu apklausinėjami iki nakties.
Teigiama, kad H.Daktaras gali būti pasprukęs į Ispaniją.
Teigiama, kad H.Daktaras gali būti pasprukęs į Ispaniją. / Martyno Vidzbelio/ „Scanpix“ nuotr.

Ypač intensyvus darbas prasidėjo po to, kai prieš pat Kūčias kriminalistai sulaikė 8 „daktarų“ gaujos narius, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Už grotų atsidūrė ne tiktai eiliniai gaujos smogikai, bet ir vieni „daktarų“ lyderių – Vidmantas Gudzinskas, pravarde Guzas, ir Egidijus Abarius, pravarde Goga. Dar 24 įtariamieji buvo sulaikyti kiek anksčiau. Jie dabar yra kaltinami dėl beveik 150 nusikaltimų.

Pareigūnams jau pavyko išnarplioti penkiolika šios gaujos įvykdytų žmogžudysčių. Manoma, kad šis skaičius gali dar gerokai padidėti. Anot pareigūnų, liudininkų pasakojimai apie tai, kaip „daktarai“ kankindavo savo aukas, stingdo kraują.

Pareigūnai tirai senus „daktarų“ nusikaltimus, kurių tyrime persilaužimas prasidėjo 2007 metais, kai daug informacijos suteikė vienas iš grupuotės vadeivų Alvydas Laurinavičus. Po šio vyro mirties nemažai informacijos taip pat suteikė kiti „daktarų“ šulai – Rimvydas Žilinskas, JAV sulaikytas Saulius Vaitukaitis, kuris retsykiais dirbdavo ir gaujos samdytų žudikų vairuotoju.

Mėgino sprukti

Apie tai, kad įtariamųjų ratas mažėja, sužinojo ir „daktarų“ lyderiai. Pirmasis dar pavasarį sprukti iš Lietuvos nutarė V.Gudzinskas, pravarde Guzas. Kalbama, kad prieš pabėgimą Guzas ypač jausmingai atsisveikino su H.Daktaru. Kai abu vyrai apsikabino, Guzas prisiekė, kad sulaikytas niekada pareigūnams neišduos savo vado. Sprukti rengėsi ir kitas „daktarų“ vadeiva E.Abarius, pravarde Goga. Praėjusią vasarą jis vedė Izraelio pilietybę turinčią kaunietę Paliną. Pareigūnai įtaria, kad Goga tikėjosi išvykti gyventi į Izraelį ir tapti šios šalies piliečiu. Tokiu atveju Lietuvos teisėsaugai jis taptų beveik nepasiekiamas. Tačiau susitvarkyti visų dokumentų E.Abarius taip ir nespėjo.

Prieš pat Kūčias pareigūnai pradėjo įtariamųjų sulaikymo operaciją. Šiam žingsniui tyrėjai ryžosi sužinoję, kad slapčia į savo prabangų namą Kauno rajone, Giraitėje, prieš šventes grįžo V.Gudzinskas. Per operaciją, be V.Gudzinsko, pavyko sulaikyti dar šešis žemesnio rango „daktarų“ gaujos narius, tačiau kitiems pavyko pasprukti.

Tąkart pabėgo ir E.Abarius. Vos tik sužinojęs apie savo bendrininko V.Gudzinsko sulaikymą, jis skubiai susikrovė lagaminus ir išlėkė į Taliną. Iš ten Goga keltu persikėlė į Helsinkį ir jau ketino skristi į Izraelį, tačiau buvo sulaikytas ir netrukus pargabentas į Lietuvą.

Pats apšaudė savo tvorą?

Tuo tarpu H.Daktarui ir kitam „daktarų“ gaujos šului Rolandui Zaveckui, pravarde Džempis, pavyko pasprukti. Tik po to, kai H.Daktaras dingo, ant jo namo tvoros buvo aptikta kulkų pėdsakų.

Kalbama, kad tai prieš pasprukdamas padarė pats Henytė – norėjo parodyti, kad bėgo ne nuo pareigūnų, o nuo nusikaltėlių persekiojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius