Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 08 /22:39

Pareigūnai ikiteisminiame tyrime dėl mitingo prie Seimo sulaikė Antaną Kandrotą-Celofaną

Trečiadienio vakarą pareigūnai sulaikė Antaną Kandrotą, visuomenėje geriau žinomą Celofano pravarde. Šią informaciją 15min patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.
 Antanas Kandrotas - Celofanas
Antanas Kandrotas - Celofanas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Specialus multimedijos pasakojimas: Riaušės po Seimo langais: kaip viskas vyko?

Kaip 15min sakė Ramūnas Matonis, A.Kandrotas sulaikytas dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo, susijusio su rugpjūčio 10 dieną prie Seimo vykusio mitingo, kuris vėliau virto riaušėmis.

Apie 5 tūkstančiai žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo protestuoti prieš Vyriausybės ribojimus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

15min primena, kad vienas iš prieš mėnesį mitinge aktyviai besireiškusių asmenų buvo Antanas Kandrotas (Celofanas), „Facebook“ žadėjo piniginį atlygį už tai, kad būtų atskleisti duomenys apie riaušių metu dirbusių pareigūnų tapatybes.

Apie tai, kad tyrime dėl riaušių prie Lietuvos Respublikos Seimo pranešimai apie įtarimą įteikti dar 3 asmenims, ketvirtadienį informuoja ir Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Vienam iš sulaikytųjų įteiktas pranešimas apie įtarimą ir dėl neteisėtos informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, t. y. pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 167 straipsnio 1 dalį.

Vienam įtariamajam skirtos kardomosios priemonės - rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas, dėl kitiems įtariamiesiems taikomų kardomųjų priemonių bus sprendžiama artimiausiu metu.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai vadovauja ikiteisminiam tyrimui dėl riaušių, neteisėtos informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, t. y. nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 283 straipsnio 2 dalyje, 167 straipsnio 1 dalyje, 259 straipsnio 1 dalyje. Tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Šiuo metu įtarimai ikiteisminiame tyrime iš viso yra pareikšti 42 asmenims.

Pasak prokuratūros, anksčiau sulaikytiems 38 įtariamiesiems yra skirtos su suėmimu nesusijusios kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir asmens dokumento paėmimas.

Taip pat pranešama, kad nukentėjusiuoju buvo pripažintas ir parlamentaras Sergejus Jovaiša, kuriam protestuotojai neleido išvykti iš Seimo, aptaškė jo automobilį dažais.

Bendras nukentėjusiųjų skaičius jau pasiekė 23.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius