Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2017 10 25

Pareigūnai reikalauja Seimo taisyti kitų metų valstybės biudžetą

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) parengė ir pateikė Seimui kitų metų valstybės biudžeto pataisas, kurių įgyvendinimas užtikrintų statutinių pareigūnų darbo užmokesčio kilimą 2018 metais.
Konferencijos „Policija 2020“ akimirka
Konferencijos „Policija 2020“ akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pranešime spaudai teigiama, kad parengtos pataisos svarbios dėl kelių priežasčių. Pirma, jos ypač aktualios Kalėjimų departamento sistemoje tarnaujantiems pareigūnams, kurių darbo užmokestis yra "neproporcingai mažas lyginant su kitomis tarnybomis". Antra, pateiktos pataisos būtinos norint, kad 2020 m. žemiausios grandies pareigūnų darbo užmokestis būtų ne mažesnis nei 1000 eurų. Trečia, valstybė yra įsipareigojusi vidaus tarnybos pareigūnų darbo užmokestį didinti maždaug 30 proc.

„2018 metų Lietuvos biudžete turi būti numatytos lėšos teisėsaugos pokyčiams finansuoti. Atlikome namų darbus, pateikėme Seimui biudžeto projekto pataisas, dabar kamuolys – Seimo narių rankose“, – sako NPPSS pirmininkas Vladimiras Banelis. Jis priduria, kad pareigūnų netenkina kitų metų šalies biudžeto projektas.

V.Banelis pranešime spaudai sako, kad užtikrindama reikiamą finansavimą, valstybė turi prisidėti prie Lietuvos teisėsaugos pokyčių, jos modernėjimo. Jis išskiria, kad atskiros teisėsaugos įstaigos pastaruosius kelis metus pokyčius finansavo savo jėgomis, o dėl to skiriasi skirtingų departamentų pažanga ir atskirtų pareigūnų algos. Teigiama, kad kai kuriose įstaigose darbo užmokestis keliamas verčiant pareigūnus dirbti viršvalandžius, o ne didinant algų koeficientus.

Parengtas kitų metų valstybės biudžeto pataisas NPPSS atstovai pateikė Seimo Teisės ir teisėtvarkos, Biudžeto ir finansų, Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Socialinių reikalų ir darbo komitetams.

Vyriausybė kitąmet Policijos departamentui žada skirti 225 mln. 133 tūkst. eurų, 140 mln. 149 tūkst. iš jų – atlyginimams. Šiemet departamento biudžetas siekia 221 mln. 335 tūkst, iš kurių 138 mln. 460 tūkst. eurų skiriami atlyginimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius