-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 05 19

Profsąjunga piktinasi per menku pareigūnų atlyginimų kėlimu

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) penktadienį išplatintame pranešime teigia turintis neoficialių žinių, kad valdantieji dėl neaiškių priežasčių lėtina statuto nuostatų, susijusių su pareigūnų atlygiu, įgyvendinimą.
Sekmadienio ryto kelių policijos reidas Žvalgų gatvėje
Sekmadienio ryto kelių policijos reidas Žvalgų gatvėje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Visai neseniai Vidaus reikalų ministerijos koridoriuose išgirdome, kad to neįmanoma padaryti ir atlyginimai geriausiu atveju didės 70 eurų.

„Man, išties, keista, nes tokie dalykai turi būti derinami su socialiniais partneriais. Nuo kitų metų pradžios pareigūnų darbo užmokestis turi didėti vidutiniškai 130 eurų per mėnesį. Visai neseniai Vidaus reikalų ministerijos koridoriuose išgirdome, kad to neįmanoma padaryti ir atlyginimai geriausiu atveju didės 70 eurų.

Pareigūnų bendruomenės tokia situacija netenkina. Todėl mes ir kreipėmės į Seimą, Vyriausybę ir Vidaus reikalų ministeriją prašydami papildomos informacijos”, – aiškina NPPSS vadovas Vladimiras Banelis.

Pernai buvo pasiektas politinis sutarimas, pagal kurį nuo 2020 m. pirminės grandies pareigūnų mėnesinis uždarbis turėtų siekti ne mažiau 1000 eurų. Profesinėms sąjungoms kyla įtarimų, jog valdantieji yra nusiteikę vėlinti šią datą.

„Programos „1000” įgyvendinimas mums yra labai svarbus dalykas. Tikrai nesėdėsime suglaudę ausis, jei bus norima stabdyti ar lėtinti šios programos įgyvendinimą. Gali būti, kad valdantieji yra nutarę lėtesnį pareigūnų darbo užmokesčio augimą šiemet kompensuoti spartesniu augimu kitąmet”, - svarsto V. Banel.

Anot jo, toks kelias galbūt ir yra įmanomas, tačiau sprendimai turi būti derinami su pareigūnų bendruomene.

2015 m. priimtas Vidaus tarnybos statutas atvėrė kelią teisėtvarkos sistemos reformai Lietuvoje bei statutinių pareigūnų darbo užmokesčio augimui. Tam tikrų statuto nuostatų įgyvendinimas dėl finansų trūkumo buvo atidėtas ateičiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius