Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 16

Parkų tvarkymui pinigų nebėra

Iškirtę medžius ir pramynę takus iki Pučkorių bei kitų sostinės piliaviečių, parkų tvarkytojai šiemet nuleido rankas – pradėtiems darbams tęsti pinigų sostinės ižde nebėra. Kultūros paveldo objektai šiemet palikti likimo valiai.
„Apipjaustyti“ miesto piliakalniai dunksos iki kitų metų – šiemet pinigų tolesniam jų tvarkymui neatsirado.
„Apipjaustyti“ miesto piliakalniai dunksos iki kitų metų – šiemet pinigų tolesniam jų tvarkymui neatsirado. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Miškas

Šiemet miesto parkų prižiūrėtojai ketino sutvarkyti ir turizmui pritaikyti Rokantiškių piliavietę, Pučkorių piliakalnį bei Naujosios Vilnios pilkapyną. Vaizdingose miesto vietose objektų tvarkymas prasidėjo praėjusių metų rudenį, tačiau darbai neseniai sustojo – jiems baigti trūksta apie 0,5 mln. Lt.

„Atvažiavome prie Pučkorių piliakalnio ir nustėrome – vietoje gražaus čia augusio miško, kur buvo smagu pasivaikščioti, liko plynas kalnas. Kam užkliuvo tie medžiai?“ – „15min“ piktinosi vilnietė Nijolė.

Už tai atsakingi asmenys sutinka, kad šios lankytinos miesto vietos neatrodo išvaizdžiai, tačiau planų keisti neketina.

Tvarkant piliavietes, buvo iškirsti medžiai. Kartu su paveldosaugininkais buvo nuspręsta taip išryškinti Pučkorių piliakalnį, kad jis trauktų akį. Sakė V.Petiukonienė.

„Reikia džiaugtis, kad darbai apskritai pajudėjo. Tvarkant piliavietes, buvo iškirsti medžiai. Kartu su paveldosaugininkais buvo nuspręsta taip išryškinti Pučkorių piliakalnį, kad jis trauktų akį“, – pasakojo Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos direktorė Vida Petiukonienė.

„Pučkoriuose buvo iškirstas valstybinis miškas. Iš to tikrai niekas nelegaliai naudos gauti negalėjo. Mediena parduodama, dalis pinigų tenka įmonei už darbą, o kita keliauja į savivaldybės biudžetą“, – patikino teritorijų tvarkymo įmonės „Vilniaus zunda“ Miško parkų priežiūros skyriaus viršininkas Viktoras Šliteris.

Norėjo pritaikyti turizmui

Apgenėjus piliakalnius, ketinta įrengti pasivaikščiojimo takelius, informacinius stendus, automobilių stovėjimo aikšteles.

„Visi darbai turėjo būti baigti šių metų antrojoje pusėje, tačiau tam nebeskirta lėšų. Šiemet iš savivaldybės ir kitų šaltinių negavome nė cento, o dar už praėjusius metus turime apie 0,5 mln. Lt skolų archeologams, darbus vykdančioms įmonėms“, – guodėsi V.Petiukonienė.

Pasak pašnekovės, „reikės džiaugtis“, jei užteks pinigų vasarą iš lankomiausių miesto parkų laiku išvežti šiukšles.

„Ką jau kalbėti apie informacinių lentų remontą. Jos dažnai yra nuniokojamos“, – teigė V.Petiukonienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius