Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 31

Parkus pažadins originalios idėjos

Pavasarėjant kai kurie Klaipėdos parkai taps patrauklesni miestiečiams. Žadama, kad greitu laiku juose bus galima ne tik pasivaikščioti, bet ir pasportuoti ar papramogauti.
Skulptūrų parko vedėjos S.Simanaitienės teigimu, šiltuoju sezonu parke bus galima ir pasportuoti, ir pažaisti šachmatais.
Skulptūrų parko vedėjos S.Simanaitienės teigimu, šiltuoju sezonu parke bus galima ir pasportuoti, ir pažaisti šachmatais. / G.Kubiliūtės nuotr.

Nemažai pokyčių Skulptūrų parke žada įgyvendinti Juliaus Liudviko Vynerio labdaros ir paramos fondas. Jo nariai balandį uostamiestyje skelbia garsaus senosios Klaipėdos filantropo J.L.Vynerio mėnesiu ir kviečia miesto bendruomenę prisidėti prie naujų fondo iniciatyvų.

Kaip teigė fondo direktorė Inga Aksamitauskaitė-Bružienė, bus siekiama, kad Skulptūrų parke būtų galima ne tik pasyviai ilsėtis, bet ir turiningai praleisti laiką.
Parkas gali tapti mažu kultūros centru.
„Įvertinę šios vietos istorinę praeitį ir miesto bendruomenės poreikius, parengėme keturis projektus. Vienas jų – atvira šachmatų aikštelė, kuri galėtų atgaivinti kažkada čia sėkmingai gyvavusio šachmatų klubo šlovę“, – pasakojo moteris. Tokia iniciatyva norima atgaivinti nuo 1973-iųjų daugelį metų Skulptūrų parke veikusio Šachmatininkų klubo tradiciją. Nuspręsta įrengti atvirą kilnojamąją šachmatų aikštelę su didelėmis žaidimo figūromis. Šį žaidimą taip pat bus galima žaisti ant suoliukų atsinešus savus šachmatus.

Kita idėja – šiltuoju metų laiku, vasaros savaitgaliais, rengti nemokamas mankštas miestiečiams. Anot Skulptūrų parko vedėjos Sondros Simanaitienės, tam jau yra surastas treneris entuziastas. Ji įsitikinusi, kad norinčiųjų mankštintis neturėtų trūkti, nes tokių žmonių yra ir dabar.

„Šis parkas yra tarsi daugiasluoksnis sumuštinis: dalis parko yra memorialinė vieta, kita dalis – vaikų, sporto aikštelės. Parkas gali tapti mažu kultūros centru“, – savo viziją dėstė S.Simanaitienė.

J.L.Vynerio labdaros ir paramos fondo iniciatyva netrukus į parką turi atkeliauti dar viena žaidimų aikštelė vaikams. Fondas taip pat užsibrėžė rasti rėmėjų parke esančiai J.L.Vynerio amžinojo poilsio vietai sutvarkyti. Apie visas naujoves miestiečiai galės sužinoti balandžio 10-ąją Skulptūrų parke rengiamoje šventėje.

Tvarkys infrastruktūrą

Atnaujinimo darbai šiemet taip pat prasidės Kultūros ir poilsio parke. Anot Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, numatoma sutvarkyti takelius, apšvietimą, želdinius, suoliukus, šiukšliadėžes. Vaikams ketinama įrengti atrakcionų aikšteles.

Suplanuota vieta ir riedutininkams. Parke taip pat bus supynės, teniso, krepšinio aikštelės.

Darbai prasidės jau šią vasarą. Projekto vertė – beveik pusketvirto milijono litų. Didžioji dalis skiriama iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. „Yra poreikis padaryti šį parką patrauklesniu, nes jis labai mėgstamas miestiečių. Tačiau dabar jame negalima jaukiai jaustis“, – teigė E.Jurkevičienė.

Kiti miesto parkai bei skverai atnaujinimo kol kas nesulauks. Jie tebus įprastai aptvarkomi.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės teigimu, pernai tokių vietų švarinimui buvo skirta apie 181 tūkst. litų per metus. Medžių ir kitų želdinių kirtimui, genėjimui, atsodinimui buvo skirta 61 tūkst. litų, o 120 tūkst. litų – šienavimui. „Šiemet lėšų skirta mažiau, tačiau nemanau, kad dėl to nukentės tvarkymo kokybė“, – sakė I.Šakalienė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius