-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 16

Parlamentarai atmetė Janės Narvilienės kandidatūrą į LRT komisiją

Seimas ketvirtadienį atmetė į Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) komisiją pasiūlytos Janės Narvilienės kandidatūrą.
LRT pastatas
LRT pastatas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ją antrai kadencijai skirti LRT komisijos nare pasiūlė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros (ŠMKK) bei Informacinės visuomenės plėtros komitetai.

Už tai, kad J.Narvilienė būtų skiriama į komisiją, ketvirtadienį slaptame balsavime už balsavo 27 Seimo nariai, prieš buvo 33, susilaikė penki.

Buvusią parlamentarę į LRT komisiją skirti Seimo komitetai išrinko iš keturių kandidatų. Dar į LRT komisiją siūlytos buvusio Lietuvos radijo ir televizijos centro vadovo Algirdo Vydmonto, dėstytojos bei visuomenininkės Giedrės Kvieskienės ir buvusio televizijos laidų vedėjo Gedimino Jauniaus kandidatūros.

13 narių Lietuvos radijo ir televizijos komisija yra nepriklausoma Seimui atskaitinga institucija, kuri reguliuoja ir kontroliuoja Lietuvos radijo ir televizijos transliuotojų ir retransliuotojų veiklą.

Vieną komisijos narį skiria prezidentas, tris narius - Seimas, po vieną narį - Lietuvos dailininkų sąjunga, Lietuvos kinematografininkų sąjunga, Lietuvos kompozitorių sąjunga, Lietuvos rašytojų sąjunga, Lietuvos teatro sąjunga, Lietuvos žurnalistų sąjunga, Lietuvos žurnalistų draugija, Lietuvos katalikų bažnyčios Vyskupų konferencija, Lietuvos periodinės spaudos leidėjų asociacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius