-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 14

Parlamentarai reikalauja atstatydinti iš pareigų socialdemokratą Bronių Bradauską

Parlamentinės grupės „Už istorinę atmintį ir teisingumą“ nariai Agnė Bilotaitė ir Arvydas Anušauskas socialdemokratų partijos lyderiui Algirdui Butkevičiui siūlo prisiimti politinę atsakomybę ir atstatydinti Bronių Bradauską iš užimamų pareigų dėl jo išpuolių prieš žydų gelbėtojus, o dabar ir prieš buvusius tremtinius ir politinius kalinius.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Parlamentarai pasipiktinę tuo, kad socialdemokratų partijos vadovybė toleruoja savo nario ir Seimo komiteto pirmininko išpuolius. Nuo totalitarinių režimų nukentėjusių žmonių yra ir pačioje socialdemokratų partijoje bei tarp ją palaikančių rinkėjų.

„Toks žingsnis parodytų realų, o ne parodomąjį socialdemokratų atsiribojimą nuo savo bendrapartiečio akiplėšiškų išpuolių prieš nukentėjusius Lietuvos piliečius. Kartu kviečiame visas politines partijas ir jų deleguotus atstovus Seime paremti B. Bradausko atstatydinimo iniciatyvą“, – pareiškime teigia parlamentarai.

Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė neigiamai vertinantis partijos kolegos pasisakymus dėl tremtinių.

Pasak A.Butkevičiaus, B.Bradauskas dėl pasisakymo, kad valstybė neturėti mokėti išmokų gimusiems tremtyje, turės pasiaiškinti valdybos posėdyje.

„Galiu pasakyt, kad vertinu neigiamai, ir ponas B.Bradauskas artimiausiam mūsų partijos valdybos posėdyje turės apie tai pasiaiškinti“, – penktadienį Seime žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius