Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 15

Parlamentarai stebės tyrimą dėl įtarimų aukštiems policijos pareigūnams

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas sako, kad bus stebima, kaip vykdomas tyrimas dėl įtarimų aukštiems policijos pareigūnams.
Julius Sabatauskas
Julius Sabatauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak J.Sabatausko, tuo domėsis komitete sudaryta darbo grupė parlamentinei kontrolei, pranešė Lietuvos radijas.

„Mus labai neramina tos aplinkybės, kurios viešai paskelbtos. Norisi kuo greičiau kuo didesnio aiškumo, nes ne eiliniai žmonės, o įtarimai iš tikrųjų pareikšti dėl rimtų dalykų. Tą informaciją mes stebėsime, pas mus komitete sudaryta darbo grupė parlamentinei kontrolei, ir tos darbo grupės akiratyje, manau, tas tyrimas tikrai bus“, – sakė parlamentaras.

Pirmadienį įtarimai buvo pareikšti dviem aukštiem policijos pareigūnams: iš pareigų pirmadienį atsistatydinusiam policijos generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui ir buvusiam Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) viršininko pavaduotojui , šiuo metu – Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkui Tomui Ulpiui.

Taip pat pirmadienį Policijos departamento Imuniteto valdyba pareiškė įtarimus ir vienam LKPB operatyvininkui. Jam, kaip ir T.Ulpiui bei V.Račkauskui, skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Antradienį, delfi.lt teigimu, ketinama įtarimus pareikšti dar trims pareigūnams. Du iš jų – žemesnio rango, trečiasis – LKPB viršininkas Algirdas Matonis. Įtarimus jam ketinama pareikšti Generalinėje prokuratūroje.

V.Račkauskui pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius, kurie numato atsakomybę dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Penktadienį V.Račkausko, generalinio komisaro pavaduotojo Algirdo Stončaičio ir T.Ulpio namuose buvo atliktos kratos. Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininko Donato Malaškevičiaus teigimu, iš viso atlikta apie atliko 15 kratų, paimta dokumentų.

Imuniteto valdyba tiria, ar iš tiesų aukšti pareigūnai žinojo apie dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio planus ir neužkirto tam kelio.

Neseniai į žurnalistus kreipęsis kauniečio D.Kedžio draugu prisistatęs vyras tvirtino pranešęs V.Račkauskui, A.Stončaičiui, T.Ulpiui apie D.Kedžio ketinimus 2009 metų spalį nušauti Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, savo dukters motiną Laimutę Stankūnaitę, jos seserį Violetą Naruševičienę, buvusį Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą.

D.Kedys šiuos asmenis kaltino pedofilija ir sąvadavimu.

Pats D.Kedys vėliau taip pat rastas negyvas, tačiau nustatyta, kad jo mirtis nesmurtinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius