-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 18

Parlamentarai vėl šturmuoja Konstitucinį Teismą

Seimo opozicija nepraranda vilties įrodyti, kad laikinas pensijų ir iš biudžeto mokamų atlyginimų karpymas prieštaravo Konstitucijai. Antradienį parlamentarų grupė kreipėsi į Konstitucinį Teismą (KT).
Nagrinėjama LEO LT byla
Konstitucinis Teismas / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Praėjusią savaitę iniciatyvą dėl tai numačiusio įstatymo  kreiptis į KT nugesino Seime susitelkę valdantieji, todėl opozicijai pritrūko balsų pasiekti, jog kreipimąsi KT nagrinėtų viso parlamento prašymu.

Socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis antradienį informavo, kad į KT kreipiasi Seimo narių grupė. Kreipimąsi  pasirašė 45 Seimo nariai iš skirtingų opozicinių frakcijų.

Projekto iniciatorių nuomone, priimtais įstatymais sumažinus pensijas ir kitas socialines išmokas ir nenustačius kompensavimo būdų yra pažeisti teisinės valstybės, teisėtų lūkesčių, teisinio tikrumo ir teisinio stabilumo principai.

Teisė kreiptis į KT turi ne mažesnė kaip 1/5 visų parlamentarų grupė, t. y. ne mažiau nei 29 Seimo nariai. Tačiau skubos tvarka klausimas svarstomas, jei jis pateikiamas viso parlamento vardu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius