-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 20

Parlamentaras A.Matulas pristato 3 tūkst. šaukštelių kolekciją

Pirmadienį Seimo III rūmų parodų galerijoje buvo pristatyta Seimo konservatoriaus Antano Matulo suvenyrinių šaukštelių kolekcija.
Seimo nario Antano Matulo daugiatūkstantinė šaukštelių kolekcija
Seimo nario Antano Matulo daugiatūkstantinė šaukštelių kolekcija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Suvenyriniais šaukšteliais susidomėjau prieš septynerius metus, lankydamasis Panevėžyje pas gerą savo bičiulį, šviesuolį gydytoją Alfonsą Žobaką. Pradžioje suintrigavo tai, kad tokiame mažame daiktelyje kaip desertinis šaukštelis, gali sutilpti tiek daug informacijos – dekoro detalės dažnai atspindi ne tik šaukštelį kūrusio meistro išmonę, išradingumą, bet ir šalies, kurioje jis pagamintas, istoriją, – pranešime žiniasklaidai cituojamas parlamentaras. – Kolekcionavimas įtraukia, dažnas tai vadina liga, virusu ar panašiai. Man tai yra prasmingas ir įdomus užsiėmimas, verčiantis domėtis, gilinti žinias, tobulėti, surasti naujų bendraminčių. Atradęs šį pomėgį, atrandu ir daug naujos patirties, taip pat ir naujų bendraminčių. Džiaugiuosi, kad mano suvenyrinių šaukštelių kolekcija žmonės domisi, o draugai, grįždami iš kelionių, visuomet žino, ką man parvežti dovanų.“

Ekspozicijoje – 3 604 šaukšteliai: 987 sidabriniai ir 2 617 pasidabruoti, paauksuoti, variniai, alaviniai ir kitų metalo lydinių; taip pat originalūs eksponatai iš dramblio kaulo, medžio, ketaus, gintaro, porceliano. Šaukšteliai eksponuojamoje kolekcijoje yra surinkti iš daugiau nei 80 šalių.

Daugiausia šaukštelių kolekcininkas teigia įsigijęs Belgijos, Prancūzijos, Vokietijos, Olandijos, Anglijos, Airijos, Lietuvos sendaikčių turguose, mugėse, parodose, lombarduose, juvelyrinėse parduotuvėse.

Ši kolekcija pretenduoja į du Lietuvos rekordus − didžiausio suvenyrinių šaukštelių rinkinio ir didžiausios sidabrinių šaukštelių kolekcijos. Gineso rekordų knyga šiuo metu fiksuoja 5000 vnt. šaukštelių kolekciją, kuri yra didžiausia pasaulyje.

Ekspozicija Seimo III rūmų parodų galerijoje veiks iki birželio 30 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius