-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 11

Parlamentaras Egidijus Vareikis: prezidento rinkimams Rusija rengiasi pagal Europos standartus, tačiau abejonių lieka

Seimo narys konservatorius Egidijus Vareikis teigia, kad Rusija mažiau nei už mėnesio įvyksiantiems prezidento rinkimams ruošiasi pagal Europos standartus, tačiau nepaisant pažangos abejonių dėl šio proceso skaidrumo dar lieka.
Egidijus Vareikis
Egidijus Vareikis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tokią nuomonę E.Vareikis BNS išsakė šeštadienį komentuodamas Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) misijos įvertinimą apie Rusijoje vyksiantį pasirengimą rinkimams. Lietuvos parlamentaras buvo vienas iš penkių ETPA misijos Maskvoje dalyvių.

„Mes čia esame pakviesti Rusijos Valstybės Dūmos pagal susitarimą, kaip Rusija vykdo savo įsipareigojimus Europos Tarybai. Mūsų misija buvo patikrinti, ar Rusija ruošiasi rinkimams pagal Europos standartus. Mūsų išvada – kad iš tiesų ruošiamasi pagal Europos standartus, yra progresas, bet visgi sakome, kad nesame iki galo įsitikinę, jog rašant protokolus ir skaičiuojant balsus viskas bus teisingai“, – kalbėjo E.Vareikis

ETPA misijos dalyviai Maskvoje susitikio su keturiais kandidatas į prezidentus: Sergejumi Mironovu, Michailu Prochorovu, Vladimiru Žirinovskiu ir Genadijumi Ziuganovu. Tačiau, pasak E.Vareikio, nepavyko susitikti su penktuoju kandidatu ir pagrindiniu pretendentu į prezidento postą – Rusijos premjeru Vladimiru Putinu.

„Sveikiname tam tikrą progresą kadangi yra planuojama, kad visose rinkimų vietose bus internetinės kameros ir permatomos balsadėžės. Sakome, kad yra blogai, jog praeituose rinkimuose stebėtojai buvo išvaromi balsų skaičiavimo metu. Sakome, kad yra blogai, kad vis dėlto skirtingiems kandidatams yra neproporcingai skirstomas laikas žiniasklaidoje. Sveikiname progresą, bet sakoma, kad ne viskas atlikta“, – ETPA išvadas komentavo Lietuvos parlamentaras.

Pasak jo, susidomėjimas kovo 4 dieną įvyksiančiais Rusijos prezidento rinkimais yra ypatingai didelis. Anot parlamentaro, Rusija turi visas technines galimybes surengti nepriekaištingai skaidrius rinkimus, tačiau iki šiol beveik kiekvieną kartą buvo aptinkama nemažai pasiruošimo trūkumų ir procedūrų pažeidimų.

Rusijoje tebesitęsia protestai, prasidėję po 2011 metų gruodį vykusių, neskaidriais laikomų Dūmos rinkimų.

ETPA misiją sudaro penki skirtingų valstybių parlamentarai, atstovaujantys penkioms pagrindinėms ETPA politinėms grupėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius