-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 24

Parlamentaras J.Stanevičius viešai atsiprašo rinkėjų už J.Jagmino iššvaistytus mokesčių mokėtojų pinigus

Seimo narys Jonas Stanevičius, reaguodamas į Seimo nario Jono Jagmino pranešimą „Parlamentaras reikalauja viešo atsiprašymo iš Seimo nario Jono Stanevičiaus ir TV3 laidos „Paparaciai“ rengėjų“, 2008 m. gruodžio 23 d. išplatintą Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyriaus ir pasirašytą Seimo LSDP frakcijos, viešai atsiprašo rinkėjų už Seimo nario Jono Jagmino iššvaistytus mokesčių mokėtojų pinigus.
Jonas Stanevičius
Jonas Stanevičius

Seimo narys Jonas Stanevičius atsakingai konstatuoja faktą, kad Kaimo reikalų komiteto narys Jonas Jagminas 2008 gruodžio 15 d. užsisakė tarnybinį automobilį su vairuotoju kelionei į Kelmės miestą. Nurodytas kelionės tikslas – dalyvauti Žemdirbių savivaldos konferencijoje.

Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Edmundas Pupinis davė žodinį leidimą Seimo nariui pasinaudoti komitetui skirta transporto paslauga ir vykti į Žemdirbių savivaldos konferenciją Kelmėje.

Susisiekus su Kelmės rajono savivaldybės administracija, Žemės ūkio skyriumi ir vietine žiniasklaida išaiškėjo, kad tą dieną jokia Žemdirbių savivaldos konferencija Kelmės mieste nevyko. Ji net nebuvo planuota.

2008 m. gruodžio 15 d. Žemdirbių savivaldos konferencijoje Kelmėje dalyvavo vienas asmuo – Seimo narys Jonas Jagminas.

Jonas Stanevičius pabrėžia, kad Lietuvos Respublikos Seimo statuto 12 straipsnis numato, kad Seimo narys turi nuolat susitikinėti su rinkėjais ir juos informuoti apie savo veiklą, teigiama Seimo pranešime spaudai.

Lietuvos Respublikos Seimo statuto 15 straipsnis numato, kad Seimo nariams kanceliarijos, pašto, telefono, transporto ir kitoms su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms kas mėnesį mokama 3 VMDU dydžio suma. Tai reiškia, kad Seimo narys Jonas Jagminas, kaip ir kiekvienas kitas Seimo narys, gauna apie 6600 litų mėnesinę išmoką parlamentinei veiklai.

Seimo nariui Jonui Stanevičiui nesuvokiamas Seimo nario Jono Jagmino elgesys į privačias keliones pas rinkėjus vykti ne už Statute numatytas ir išmokėtas lėšas, o Kaimo reikalų komiteto sąskaita, t.y. nuomotu tarnybiniu automobiliu su vairuotoju, kurio nuvažiuoto kilometro kaina mokesčių mokėtojams Transporto skyriaus duomenimis papildomai kainuoja 2 litus 76 centus, prastovos valanda – 25 litai. Seimo narys iš Vilniaus išvyko 13.30 val., grįžo – apie 21 val.

Seimo narį Joną Stanevičių žeidžia toks Seimo nario Jono Jagmino elgesys, todėl jis viešai atsiprašo rinkėjų už Seimo nario Jono Jagmino iššvaistytus mokesčių mokėtojų pinigus.

Taip pat Seimo narys Jonas Stanevičius šiuo pranešimu kreipiasi į Etikos ir procedūrų komisiją ir prašo ištirti, ar viešai pasisakydamas žiniasklaidoje apie Seimo nario Jono Jagmino pateiktus galimai melagingus faktus Kaimo reikalų komitetui su tikslu pasinaudoti transportu, vairuotoju ir už tai nemokėti, nepažeidė Seimo nario etikos ir neįžeidė Seimo nario Jono Jagmino garbės ir orumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius