Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 22

Parlamentaras Rytas Kupčinskas prašo Seimo leisti jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn

Seimo narys Rytas Kupčinskas pranešė ketinantis pateikti prašymą, kad Seimo nariai šiandien generaliniam prokurorui Dariui Valiui prašant sutiktų patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn, atsižvelgtų ir balsuotų už jo teisinio imuniteto panaikinimą.
Rytas Kupčinskas
Rytas Kupčinskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Apgailestauju dėl birželio 16 dienos autoįvykio, kurio metu nukentėjo dviratininkė. Suprantu savo atsakomybę ir tikiuosi, kad tyrimas bus atliktas objektyviai, nesudarant tam jokių kliūčių“, – sakė Seimo narys Rytas Kupčinskas.

Iš karto po autoįvykio parlamentaras aplankė ligoninėje nukentėjusiąją, pareiškė nuoširdžią užuojautą jai ir artimiesiems. Seimo narys įvykio metu buvo blaivus, nukentėjusioji pasveiko ir sugrįžo į darbą.

Antradienį generalinis prokuroras Darius Valys ketina kreiptis į Seimą prašydamas panaikinti parlamentaro teisnį įmunitetą, jam norima pareikšti įtarimus.

Šiemet birželį R.Kupčinskas Vilniuje, Gedimino prospekto ir Gynėjų gatvės sankryžoje, automobiliu partrenkė dviračiu važiavusią merginą, kuriai buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata. Dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šiuo metu yra atlikti visi būtini ir įstatymo nedraudžiami ikiteisminio tyrimo proceso veiksmai, tačiau norint baigti tyrimą R.Kupčinskui turi būti surašytas pranešimas apie įtarimą ir jis turi būti apklausiamas.

Mūsų šalies Konstitucijoje ir LR Seimo statute įtvirtinta nuostata, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius