Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 10 /22:40

Parlamentaras Valius Ąžuolas nepasirodė Seimo posėdyje: skubiai išvyko į Egiptą

Trečiadienį Seimas susirinko į „gyvą“ posėdį ir pradėjo pavasario sesiją. Šešėlinis „valstiečių“ finansų ministras parlamentaras Valius Ąžuolas plenariniame posėdyje nedalyvavo. Jo padėjėja 15min teigė, jog politikas turi sveikatos problemų ir dėl to nepasirodė Seime. Bet vėliau pats V.Ąžuolas patvirtino, kad su sutuoktine dėl asmeninių priežasčių išvyko į Egiptą. Seimo valdyba tam leidimo nedavė.
Valius Ąžuolas
Valius Ąžuolas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai, kad V.Ąžuolas galėjo iškeliauti pailsėti į Egiptą, o tiksliau – į kurortinį Šarm el Šeichą, antradienį pranešė 15min skaitytojas.

Jis teigė parlamentarą pamatęs lėktuve.

Įsitikinau, kad ten tikrai Seimo narys.

„Skridau tame pačiame lėktuve. Seimo narys skrydžio metu du kartus ėjo į tualetą – pirmą kartą pamatęs pagalvojau, kad gal klystu, tačiau antrą kartą, kai Seimo narys netaisyklingai dėvėjo kaukę (ji nedengė jo nosies), įsitikinau, kad ten tikrai Seimo narys.

Vėliau stovėjau už jo eilėje prie pasų kontrolės. Jis dėvėjo bordinės spalvos megztinį ir buvo su melsvais džinsais“, – 15min rašė jis.

Piliečio „nepatvirtintomis žiniomis“, į Lietuvą V.Ąžuolas turėtų sugrįžti sekmadienį: „Lietuvoje lėktuvas leidžiasi apie 18.30 val.“

Kolegos nieko nežino

Sprendžiant iš posėdžių protokolų, leidimo V.Ąžuolui išvykti į užsienį Seimo valdyba nedavė.

Kur jis dingo ir kodėl nepasirodė trečiadienio Seimo posėdyje, jo kolegos teigė nežinantys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aušrinė Norkienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aušrinė Norkienė

Parlamento „valstiečių“ frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė patvirtino, kad politikas frakcijos posėdyje ryte nedalyvavo, o kur jis, A.Norkienė sakė nežinanti.

„Tikrai nežinau. Kai nuotoliniu bendravom, jis tikrai buvo, o šiandien gyvai tikrai nemačiau“, – kalbėjo politikė.

Seimo valdybos narys „valstietis“ Jonas Jarutis, paklaustas, ar V.Ąžuolas kartais neišvyko į Egiptą, taip pat tikino to nežinantis.

„Nežinau. Tiek toli, kurgi čia“, – kalbėjo jis.

Į darbus sugrįš kitą savaitę

V.Ąžuolo padėjėja Ernesta Grubinskienė tikino dar trečiadienį iš ryto kalbėjusi su Seimo nariu.

„Kad ir šiandien ryte bendravom, reikalus tvarkėm“, – teigė ji.

Paklausta, ar V.Ąžuolas Lietuvoje, padėjėja tvirtino to nežinanti, bet pažadėjo pasiaiškinti situaciją.

Vėliau E.Grubinskienė informavo, kad politikas turi sveikatos problemų ir į jokią kelionę nėra išvykęs.

„Sveikatos problemos. <...> Kitą savaitę jau turėtų būti viskas gerai“, – sakė ji.

Padėjėja teigė, kad V.Ąžuolas dalyvaus artėjantį trečiadienį vyksiančiuose parlamento komitetų posėdžiuose, nors tų komitetų, kuriems Seimo narys priklauso – Biudžeto ir finansų bei Ateities, posėdžiai tądien kol kas nesuplanuoti.

Jie įvyks šį penktadienį.

V.Ąžuolas: turiu įsipareigojimų šeimai

Vėliau trečiadienį V.Ąžuolas pranešė, jog su sutuoktine dėl asmeninių priežasčių išvyko į Egiptą.

Išvykome skubiai dėl asmeninių priežasčių, kurių nekomentuosiu.

„Išvykome skubiai dėl asmeninių priežasčių, kurių nekomentuosiu.

Noriu pabrėžti, kad Seime darbą atlieku sąžiningai, taip pat sąžiningai tarnauju rinkėjams, tačiau šeima man yra svarbiausia ir turiu įsipareigojimų būti šalia savo žmonos ir vaikų“, – pažymėjo jis.

Tiesa, politikas pabrėžė, kad nesukėlė jokio tarptautinio konflikto, teigė, kad skirtingų pažiūrų Seimo nariams taikomi dvigubi standartai.

„Šiai Seimo daugumai, būsiu visada kaltas ne dėl šios kelionės, o dėl politinių pažiūrų. Jie visada ras, kaip nubausti „valstietį“, o analogiškoje situacijoje saviškį tyliai pabarti. Ne paslaptis, kad tokių atvejų būta ir ne vienas.

Be to, aš čia nesukėliau jokio tarptautinio konflikto, kaip kai kurie šios valdančiosios daugumos komitetams vadovaujantys politikai“, – atkirto V.Ąžuolas, matyt, turėdamas omeny konservatoriaus, Užsienio reikalų komiteto pirmininko Žygimanto Pavilionio vizitą Sakartvele.

Po jo kilo dalies politikų pasipiktinimas, esą Ž.Pavilionis pakenkė Lietuvos ir Sakartvelo santykiams, padarė reputacinę žalą Lietuvai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Valius Ąžuolas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Valius Ąžuolas

Paklaustas, ar neserga, kaip teigė jo padėjėja, V.Ąžuolas atsakė šiuo metu besijaučiantis gerai.

„Savo sveikatos nekomentuosiu, tačiau šiuo metu jaučiuosi gerai. Su padėjėjais bendraujame gražiai ir esu dėkingas už rūpestį“, – komentavo jis ir į Lietuvą pažadėjo sugrįžti sekmadienį.

Kada galima nedalyvauti posėdžiuose?

Pagal Seimo statutą, Seimo nariai gali nedalyvauti Seimo plenariniuose, komitetų ar komisijų posėdžiuose, bet dėl svarbios, pateisinamos priežasties.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Seime
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Seime

Tokiomis priežastimis laikomas laikinas Seimo nario nedarbingumas, komandiruotė, atostogos vaikui prižiūrėti ar kitos svarbios aplinkybės, taip pat nedalyvavimas posėdžiuose Seimo valdybos pritarimu.

Jei Seimo narys nepraneša, kad posėdyje nedalyvaus, arba nenurodo nedalyvavimo priežasčių, laikoma, kad posėdis praleistas be svarbios pateisinamos priežasties.

Ginčus, ar Seimo nario nedalyvavimo posėdžiuose priežastys svarbios ir pateisinamos, sprendžia Etikos ir procedūrų komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius