-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 02

Parlamentarė Agnė Bilotaitė aiškinasi, ar priešgaisrinė miškų sistema suveikė ir Panevėžio tragedijos atveju

Seimo narė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę miškų urėdiją, prašydama išsiaiškinti, ar nepilnametės merginos nužudymo tragedijos Panevėžio rajono miškuose metu suveikė visuose miškuose įrengtos priešgaisrinio stebėjimo kameros ir, jei taip, per kiek laiko sureagavo apie tai pranešimą gavusios atsakingos tarnybos.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ne paslaptis, jog Lietuvos miškuose už 47 milijonus litų buvo įrengta sistema visą parą miškų plotus stebinčių kamerų, kurios turėtų fiksuoti net menkiausio gaisro židinius ir jų atsiradimo atveju duoti signalą už pavojaus likvidavimą atsakingoms tarnyboms. Kadangi nužudyta mergina buvo su visa mašina sudeginta miško teritorijoje, natūraliai kyla klausimas, ar ši sistema suveikė ir per kiek laiko buvo suskubta likviduoti pavojų, – savo klausimo motyvus dėsto A. Bilotaitė. – Nesiimu spekuliuoti, ar tai galėjo padėti išvengti tragedijos, tačiau jei tokia sistema neužfiksavo degančio automobilio, kyla įtarimų dėl jos veikimo ir naudos panašiose situacijose ateityje“.

A.Bilotaitė taip pat kreipėsi į vidaus reikalų ministrą Dailį Alfonsą Barakauską, informuodama apie užklausą Generalinei miškų urėdijai bei prašydama atsižvelgti į jos būsimus atsakymus prieš priimant galutines išvadas dėl įvykusios nelaimės priežasčių ir atsakingų asmenų nustatymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius