-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 01

Parlamentaro M.Adomėno gautas autoriaus atlyginimas už strategijos projektą etikos sargams sukėlė abejonių

Parlamentaro Manto Adomėno pernai gruodį gautas autoriaus atlyginimas už parengtą ugdymo strategiją etikos sargams sukėlė abejonių.
Mantas Adomėnas
Mantas Adomėnas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ penktadienį rašo, kad Švietimo ir mokslo ministerija, kurios veiklą kontroliuojančiam Švietimo, mokslo ir kultūros komitetui priklauso šis Seimo narys, patvirtino praėjusių metų gruodį jam išmokėjusi 4 tūkst. litų.

M.Adomėnas, kaip kiti vienuolika darbo grupės narių, gavo autoriaus atlyginimą už parengtą „Lietuvių kalbos ugdymo bendrojo lavinimo mokyklose 2010–2014 metų strategijos“ projektą.

Šią strategiją savo įsakymu tvirtina švietimo ir mokslo ministras. Tačiau dokumentas iki šiol nepatvirtintas, nors pinigai projekto autoriams jau sumokėti.

Seimo nariams draudžiama užsiimti papildoma veikla, išskyrus kūrybine.

„Lietuvos ryto“ kalbinamas M.Adomėnas teigė, kad dalyvaudamas ministerijos darbo grupės veikloje užsiėmė kūryba: „Aš kūriau kūrinius. Tai autorinė veikla.“

Politikas prisiminė prisidėjęs ir prie „Globalios Lietuvos“ strategijos kūrimo. Šį projektą užsakė Vyriausybė, o darbo grupės veiklą koordinuoja Užsienio reikalų ministerija.

„Į darbo grupę buvau kviečiamas kaip mokslininkas, ekspertas“, – paaiškino M.Adomėnas.

Sužinojęs apie tokius konservatoriaus aiškinimus Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas sakė: „Parlamentaras neturi teisės gauti autoriaus atlyginimo už dalyvavimą rengiant teisės aktų projektus, strategijas. Tai Seimo nariams priklauso daryti pagal pareigas. Mums už tai valstybė moka atlyginimą.“

Be to, etikos sargo teigimu, ministerija su darbo grupės nariais negalėjo sudaryti autoriaus sutarčių, nes įstatymų projektų ar strategijų rašymas nelaikomas kūrybine veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius