-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 02 27

Parlamentarų klausimas Vilniaus vadovams: kodėl mažėja darbo užmokestis savivaldybės ugdymo įstaigose?

Seimo pirmininkės pavaduotoja Irena Degutienė, opozicijos lyderis Andrius Kubilius ir kiti Seimo nariai kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorių Valdą Klimantavičių dėl mažėjančio darbo užmokesčio Vilniaus miesto savivaldybės ugdymo įstaigose.
Prasidėjo Artūro Zuoko rinkimų kampanija
Prasidėjo Artūro Zuoko rinkimų kampanija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šios įstaigos sulaukė biudžetinės įstaigos „Biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita“ rašto dėl įstaigų taupymo programos parengimo. Atsiųstame rašte teigiama, kad iki metų pabaigos trūksta lėšų darbo užmokesčiui ir dėl to rekomenduojama taikyti darbuotojams mažesnius darbo užmokesčio koeficientus, neskirti pavadavimų, didesnę dalį planuoti iš ugdymo lėšų bei tarifikuoti tuos darbuotojus, kurie gaus darbo užmokestį iš suplanuotų tėvų įnašų lėšų.

Tokie reikalavimai ne tik stebina tuo, kad bandoma taupyti mažiausiai uždirbančiųjų sąskaita, žinant, kad Vilniaus miesto savivaldybė išleidžia milijonus taksi ar aviacijos paslaugoms finansuoti, bet kelia abejonių ir tokių reikalavimų teisėtumas.

Pasak rašto autorių, tokie reikalavimai ne tik stebina tuo, kad bandoma taupyti mažiausiai uždirbančiųjų sąskaita, žinant, kad Vilniaus miesto savivaldybė išleidžia milijonus taksi ar aviacijos paslaugoms finansuoti, bet kelia abejonių ir tokių reikalavimų teisėtumas.

„Tokie reikalavimai ugdymo įstaigų vadovus verčia priimti sprendimus, kurie ne tik atima teisėtą atlygį iš Vilniaus miesto savivaldybės ugdymo įstaigų darbuotojų, bet ir kenkia vaikų ugdymo kokybei bei neleidžia tinkamai užtikrinti jų saugumo. Ugdymo įstaigų vadovai negali prisiimti atsakomybės už savivaldybės vadovų neūkiškumo pasekmes“, – susidariusią sudėtingą situaciją Vilniaus miesto ugdymo įstaigose komentavo I.Degutienė.

Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovai administracijos direktoriaus prašo įvertinti esamą situaciją bei atsižvelgiant į ir taip finansiškai sudėtingą ugdymo įstaigų būklę, peržiūrėti Vilniaus miesto savivaldybės biudžetą, prioritetą teikiant tinkamam ir teisėtam ugdymo įstaigų darbuotojų darbo užmokesčio užtikrinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius