Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 12

Parlamentarus erzina buvusių bendražygių kaimynystė

Dalis Seimo frakcijos „Viena Lietuva“ narių nepatenkinti savo vietomis plenarinių posėdžių salėje. Prasčiausiai jaučiasi Seimo pirmininko Arūno Valinsko kaimynas Aleksandras Sacharukas.
Nesuvaidintos A. Valinsko mimikos
Nesuvaidintos A. Valinsko mimikos / Alvydo Opulskio/15min.lt montažas

Prasidėjusi Seimo rudens sesija kai kuriems parlamentarams sukėlė nemažai nepatogumų. Frakcijos „Viena Lietuva“ narys A.Sacharukas plenarinių posėdžių salėje nebenori sėdėti greta parlamento vadovo A.Valinsko. Kiti frakcijos „Viena Lietuva“ atstovai taip pat pageidautų glaustis prie esamų, o ne prie buvusių bendražygių.

Karštos vietos
Nors Tautos prisikėlimo partijos frakcija suskilo į dvi naujas („Ąžuolas“ ir „Viena Lietuva“), Seimo plenarinių posėdžių salėje šie pokyčiai neatsispindi. Abiejų besivaidijančių stovyklų nariai tebesėdi vietose, kurios jiems buvo skirtos kadencijos pradžioje. Frakcijos „Viena Lietuva“ atstovus glumina „ąžuoliukų“ kaimynystė. Šalia A.Sacharuko sėdi A.Valinskas. Donaldai Meiželytei iš kairės - Dainius Budrys, Vytauto Kurpuveso dešinėje - Astos Baukutės vieta. Tarp Manto Varaškos ir Ligito Kernagio įsitaisęs Antanas Nedzinskas.

Vengė susidūrimo
„Manau, kad neturėtume sėdėti šalia. Mano atžvilgiu Seimo pirmininkas elgiasi labai nepadoriai: šmeižia, žemina“, - LŽ vakar sakė A.Sacharukas.

Užvakar per Seimo posėdį jam pavyko išvengti tiesioginio susidūrimo su A.Valinsku. Kol Seimo pirmininkas vadovavo posėdžiui, frakcijos „Viena Lietuva“ narys sėdėjo savo vietoje, o A.Valinskui sugrįžus A.Sacharukas persėdo kitur.

Prieš kurį laiką A.Sacharuko padėjėja kreipėsi į parlamento kanceliariją ir paprašė, kad Seimo narį persodintų. Tačiau pasikeisti vietomis su juo nesutiko nė vienas „ąžuoliukas“. A.Valinskas LŽ tikino, kad A.Sacharuko kaimynystė Seimo plenarinių posėdžių salėje jam „labai maloni“. Seimo pirmininkui esą būtų gaila, jei A.Sacharukas nuspręstų pakeisti sėdėjimo vietą.

Frakcijos „Viena Lietuva“ narė D.Meiželytė, kaip ir A.Sacharukas, pageidautų sėdėti greta bendražygių. „Su D.Budriu sutariame puikiai. Tiesiog būtų geriau, jei įvairiais svarbiais klausimais ar balsuojant galėčiau pasitarti su frakcijos kolegomis“, - aiškino ji.

D.Budrys nustebo sužinojęs apie D.Meiželytės pageidavimą: „Man jokių problemų sėdint šalia jos nekyla. Jei kažkam kitam jų atsiranda - tai jau jų reikalas.“

A.Nedzinskas taip pat stebėjosi frakcijos „Viena Lietuva“ narių norais pakeisti vietas. „Su greta sėdinčiais kolegomis bendrauju normaliai. Juk nesame priešai, tiesiog skiriasi mūsų politinės pozicijos“, - sakė jis.

Žada sukeisti vietas
Frakcijos "Viena Lietuva" seniūnas Laimontas Dinius LŽ prisipažino sulaukęs kolegų prašymų kreiptis į Seimo kanceliariją dėl vietų pakeitimo. "Logiška, kad kiekvienos frakcijos nariai nori sėdėti vienas greta kito. Tačiau mums tai nėra itin svarbus klausimas: jei kiti norės pasikeisti vietomis - keisimės, jei ne - tikrai nebus problemos", - tikino jis.

Laikinasis Seimo kancleris Gedeminas Aleksonis žadėjo būtinai spręsti iškilusią problemą. "Sukviesime visų Seimo frakcijų atstovus ir galvosime, kaip perskirstyti vietas plenarinių posėdžių salėje", - sakė jis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius