-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 27

Parlamentinės lėšos tūkstančiais leidžiamos net gėlėms, kurios dovanojamos rinkėjams, norint juos pamaloninti

LNK TV laidoje „Alfa savaitė“ Tomas Dapkus skaičiavo, kam seimūnai naudoja parlamentines lėšas.
Japonijos mėlynosios rožės
Japonijos mėlynosios rožės

Pasirodo, tūkstančiai litų išleidžiami tiesiog gėlėms, kurias politikai dovanoja savo rinkėjams. Išeitų, mokesčių mokėtojai jas „nusiperka“, tik per tarpininkus Seime. Nes gėlės perkamos iš parlamentinei veiklai skirtų mokesčių mokėtojų pinigų.

Gėlių savo rinkėjams negaili nei Seimo naujokai, nei veteranai. Tvarkietis Remigijus Ačas per pusantro mėnesio rinkėjų gėlėms ir suvenyrams išleido beveik 2500 Lt. Socialdemokratas Albinas Mitrulevičius ir „darbietė“ Audronė Pitrėnienė nepagailėjo po 1300 Lt. Tačiau politikė nesijaučia išlaidaujanti, ji tiesiog gėlėmis atsieina rinkėjams už paramą.

„Aš manau, kad jie yra nusipelnę puokštės gėlių prieš Kalėdas. Arba kalėdinės žvaigždės (toks augalas). Arba puoduko su užrašu Lietuvos Respublikos Seimas šalia to, kad aš gyvai dėkoju šiems žmonėms. Čia yra prioriteto dalykas. Aš nesamdau mašinos, važiuoju su savo, kad galėčiau padėkoti žmonėms“, – sakė Audronė Pitrėnienė.

„Kai už parlamentinei veiklai skirtas lėšas perkamos gėlės ar suvenyrai, komisijai reikalingi paaiškinimai: kur, kada ir kam“, – sakė Valentinas Stundys, Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas.

O „darbietis“ Petras Čimbaras už parlamentines lėšas prieš Kalėdas atsispausdino beveik 8000 atvirukų ir tam išleido beveik 3000 Lt.

Seimo etikos sargams kyla ir kitų klausimų. Tarkime, kodėl buvęs ūkio ministras konservatorius Dainius Kreivys daugiau nei 3000 Lt išleido vizitinėms kortelėms ir kitai informacijai.

Tačiau kanceliarinių išlaidų rekordininku pretenduoja tapti socialdemokratas Valerijus Simulikas. Jis biuro reikmėms (darbo kalendoriams, parkeriams) išleido pustrečio tūkstančio.

Seimo nariai daugiausia parlamentinei veiklai skirtų lėšų išleidžia automobilių nuomai, eksploatacijai ir remontui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius