Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2009 10 09

Parlamento vadovė sako esanti šokiruota žinios, kad Seimas ir „Sodra“ reprezentacijai turi tiek pat – po 1 mln. litų

Parlamento vadovė Irena Degutienė sako esanti šokiruota žinios, kad Seimas ir „Sodra“ reprezentacijai disponuoja analogiškomis sumomis – po 1 mln. litų per metus.
I.Degutienė
I.Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Aš niekaip neįsivaizduoju, kaip galima tokiai institucijai kaip „Sodra“, kur iš tikrųjų biudžetas labai deficitinis ir reikia labai taupyti priimant tokius sprendimus kaip pensijų mažinimas, reprezentacijai sau skirti vieną milijoną. Tikrai šiandien aš buvau šokiruota“, – po Seimo valdybos posėdžio žurnalistams sakė I.Degutienė.

Posėdyje buvo pateikti siūlymai dėl parlamento išlaidų karpymo – čia ir pastebėta, kad parlamentas reprezentacijai disponuoja analogiškomis lėšomis kaip „Sodra“.

„Jeigu Seimas, aukščiausia valstybės institucija, tai ir įvairios delegacijos, kurios atvyksta, mes reprezentacijai turime vieną milijoną, tuo tarpu „Sodra“ reprezentacijai irgi turi milijoną. Tai gal palyginkime šitų institucijų svorius – Seimas ir „Sodra“. Tai mes taupome, o kiti nemato reikalo“, – pasipiktinimo neslėpė I.Degutienė.

Kad pernai „Sodra“ reprezentacijai išleido milijoną, paaiškėjo anksčiau Seimo Audito komitetui gavus įmonės „Auditas“ atliktą praėjusių metų „Sodros“ nepriklausomą auditą. Auditoriai komitete tuomet aiškino, kad dalis minėtų lėšų išleista finansuojant tarptautinio bendradarbiavimo projektus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius