-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 10

Parodoje – išaustos kūdikių nuotraukos

Kauno menininkų namuose šiandien atidaroma Monikos Žaltauskaitės-Grašienės tekstilės parodos „Kvėpavimas“.
Kaunietės menininkės M.Žaltauskaitės-Grašienės kūrinys.
Kaunietės menininkės M.Žaltauskaitės-Grašienės kūrinys.

Iki birželio 3 dienos veiksiančioje ekspozicijoje autoriai pristato pagrindinį savo kūrybos objektą – žmogų.

„Mano kūryboje jungiasi fotografija, technologijos ir tekstilė bei naujų plastinių formų ieškojimo procesas. Naujosios technologijos leidžia kokybiškai ir tiksliai tai atlikti. Pasirinktas įrankis ir išraiškos priemonė – neatsitiktiniai. Man artimas medžiagiškumo ir vaizdo santykis, jų paralelės. Austas audinys man – kaip antra oda, be kurios negali egzistuoti, jausti ir gyvuoti. Ši struktūra leidžia plačiai varijuoti įdomiomis plastikomis: siūlai gali asocijuotis su įvairiausiais žmogaus pojūčiais. Kurdama medžiagomis stengiuosi perteikti šilumos – šalčio, sunkumo – lengvumo, minkštumo – kietumo idėjas. Fotografija puikiai atspindi struktūrą, formą, tačiau niekada nesugebės atskleisti tikrosios lytėjimo būsenos pojūčio“, – sakė menininkė.

Pasak autorės, vyraujanti jos darbų tema – žmogus. O išlikimo ir vertybių perdavimo klausimai iš kartos į kartą, ją paskatino nagrinėti paveldimumo, genetikos temas. „Vėliau pradėjau gilintis į žmogaus odos paviršių, kuris turi sąsajų su austu audeklu. Naudodama kompiuterinę žakardinę technologiją atkartoju žmogaus audinių struktūras. Naujausiuose darbuose išaustos ką tik gimusių kūdikių fotografijos, fiksuojančios gyvenimo stebuklo momentą, įkvėpimo akimirką, nuo kurios prasideda žmogaus kelionė pasaulyje“, – apie parodos idėją pasakojo M.Žaltauskaitė-Grašienė.

Jos kūrybiniai ieškojimai puikiai vertinami ne tik parodų lankytojų, bet ir meno kritikų. M.Žaltauskaitė-Grašienė yra Kauno tekstilės meno bienalės laureatė, laikoma viena geriausių Lietuvoje žakardinio audimo specialiste. Aktyviai kurianti menininkė taip pat ugdo jaunuosius tekstilininkus – dėsto Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakultete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius