-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 14

Parodoje – japono „pagauta“ Australija

Po pasaulį klajojantis fotografas Toshikis Ozawa vis užklysta į Kauną, šio miesto publikai pažerdamas vis naujų aplankytų šalių vaizdų. Naujausioje jo parodoje, kuri nuo vakar eksponuojama galerijoje „MJ studija“, nuotraukose atsiveria Australija.
T.Ozawos naujausioje parodoje eksponuojami kelionės po Australiją įspūdžiai.
T.Ozawos naujausioje parodoje eksponuojami kelionės po Australiją įspūdžiai. / T.Ozawos nuotr.

Kultūrinius mainus tarp Lietuvos ir Japonijos jau keliolika metų mezgantis japonų menininkas artimai bendrauja su ne vienu Lietuvos fotografu, pavyzdžiui, Aleksandru Macijausku. Jį galima išvysti įvairiuose fotografijos projektuose. Tačiau net ir praleisdamas nemažai laiko čia, taip pat gimtojoje Japonijoje, T.Ozawa spėja pakeliauti po naujus kraštus.

Kauniečiais pristatomoje parodoje „Kelias namo. Toshiki Ozawa. Australija“ fotografas atskleidžia unikalų šios nuo Lietuvos tūkstančiais kilometrų nutolusios šalies grožį. Nuotraukose matyti šalies gyventojai, jų buitis, turistiniai simboliai. T.Ozawa savo fotoknygomis keliauja namo. Buvo Lietuva, po to – Turkija, dabar – Australija. Kur dar užsuks? Niekas nežino.. Sako S.Valiulis.

Pasak su menininko kūrėja ir asmenybe gerai susipažinusio fotografijos ir kino kritiko Skirmanto Valiulio, kad ir kur bebūtų T.Ozawa, jis visada keliauja namo. „Kas padeda jo kelionėms į kitas šalis – nežinau. Bet pastebiu tam tikrą dėsningumą: įžymusis fotografas savo fotoknygomis keliauja namo. Buvo Lietuva, po to – Turkija, dabar – Australija. Kur dar užsuks? Gal ne tiek ir svarbu, kiek sugrįžimas į savo geografinį regioną. Tačiau ir čia ne viskas: autorius visur stengiasi pasaulį priartinti prie savęs, perteikti savo akimis. Jis išsaugo vidurį tarp tų, kurie su fotoaparatais elgiasi kaip normalūs turistai, viską pleškinantys į kairę ir į dešinę, kad namie turėtų, ką prisiminti ir kitiems parodyti, ir tų, kurie skaitmeninės fotografijos laikais visiškai nusisuka nuo turistinių šventenybių ir gaudo savo grynąjį įspūdį bet kur ir bet kada“, – teigė S.Valiulis.

T.Ozawos fotografijų paroda galerijoje „MJ studija“, Rotušės aikštė 1, veiks iki rugpjūčio 26 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius