Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 06

Parodoje „Kryptis – JŪRA“ – Lietuvos jūrų uostas šiandien ir rytoj 

Šiandien Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija LR Susisiekimo ministerijoje pristatė nuotraukų parodą  „Kryptis – JŪRA“.
Susisiekimo ministrerijoje atidaryta paroda „Kryptis – jūra“
Susisiekimo ministrerijoje atidaryta paroda „Kryptis – jūra“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ministerijos koridorius papuošė keliolikos nuotraukų ekspozicija, kuri atskleidžia, koks vienintelis šalies jūrų uostas yra šiandien ir, koks jis galėtų būti rytoj.

„Šia paroda Lietuvai norime priminti, kad esame jūrinė valstybė, galinti didžiuotis darniai veikiančiu ir sparčiai augančiu jūrų uostu. Atrinkome charakteringiausias nuotraukas, kurios atspindi mūsų uosto veiklą ir aktualijas, pateikėme ir vizualizacijas, kaip uostas galėtų plėstis, kokią naudą tai atneštų miestui ir visai šaliai. Šiandien esame istorinio reiškinio liudininkai – Klaipėdos uostas pirmą kartą istorijoje turės savo bendrąjį planą, kuriuo remiantis bus kuriamas ateities uostas“, – kalbėjo parodos atidaryma Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.

Jis pasakojo, kad Uosto bendrojo plano sprendiniai rengiami penkiolikai metų, o koncepcija – dvidešimt penkerių metų laikotarpiui.

Šiais sprendiniais bus įtvirtinta ilgalaikė uosto veiklos ir plėtros strategija, remiantis koncepcija bus įmanoma įgyvendinti uosto plėtros projektus, užtikrinsiančius ilgalaikį uosto konkurencingumą, – pasiekti maksimalų gylį ir suformuoti naujas teritorijas, nutolusias nuo gyvenamųjų rajonų.

Akimirkos iš parodos atidarymo:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius