Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 04

Parodoje – lietuvių išeivio kelionių fotodienoraštis

Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje šią savaitę atidaryta nauja paroda. Lankytojų laukia Algimanto Kezio fotografijų ekspozicija „Miestovaizdžiai“.
Paroda veiks daugiau kaip mėnesį.
Paroda veiks daugiau kaip mėnesį. / Aliaus Koroliovo nuotr.

Parodoje pristatomi autoriaus kelionių po pasaulį fotografiniai įspūdžiai. Paroda suskaidyta į ciklus, o juose grupuojami kelionių po Angliją, Belgiją, Braziliją, Daniją, Izraelį, Meksiką, Prancūziją, Ispaniją, Italiją, Japoniją, JAV, Kanadą, Latviją, Lenkiją, Lietuvą, Rusiją, Suomiją, Šveicariją, Vokietiją, vaizdai.

Iš nuotraukų matyti, kad autoriui svarbu ne dokumentiškai fiksuoti lankomos šalies vietas bei žmones, bet kelionės metu patirtą įspūdį transformuoti įsiklausant į detalę, atskleidžiant pastato, gatvės ar žmogaus charakterį.

Savitu „Miestovaizdžių“ skiriamuoju bruožu yra portreto žanras: A.Kezį domina netikėta žmogaus veido išraiška ar žvilgsnis, nuotaika, portretuose ryškios etninės charakteristikos.

Kūrybos keliai veda į Lietuvą

Kaip fotomenininkas A.Kezys debiutavo 1963 metais. Tuomet surengė pirmąją personalinę parodą Lietuvių jaunimo centre, Čikagoje (JAV). Vėliau karuselė įsisuko: lietuvio išeivio darbus buvo galima išvysti įvairiuose JAV, Kanados, Vokietijos, Švedijos, Prancūzijos, Japonijos, Lietuvos ir Latvijos miestuose.

Pastarąjį dešimtmetį A.Kezio kūrybinė biografija glaudžiai siejasi su Lietuva: čia menininkas surengė keliolika didesnių ar mažesnių parodų, Lietuvos muziejams ir archyvams padovanojo fotografijų, dokumentinių filmų, archyvų kolekcijas.

Prieš kurį laiką už fotografijos meno puoselėjimą A.Kezys apdovanotas JAV LB Kultūros tarybos premija bei Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu.

Apžiūrėti JAV gyvenančio A.Kezio nuotraukų parodą Kaune bus galima iki rugsėjo 10 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius